Goedkoopste WA plus Autoverzekering

NL

Goedkoopste Beperkt casco autoverzekering (wa+)

De goedkoopste WA+ autoverzekering die wij berekend hebben was een autoverzekering van Ohra. Deze was berekend op 6,53EUR. In het overzicht hanteren wij de gemiddeldes omdat die waarschijnlijk dichter bij de berekening liggen op jouw auto. De premie is maatwerk, dus bereken altijd je eigen premie voor de goedkoopste autoverzekering.

Sorteer op: Sort 1 Sort 2
 • Nr.
   
  Aanbieder
  Score
  Prijs p.m.
 • 1
  D
  Ditzo
  10
  49,19
 • 2
  Inshared autoverzekering
  Inshared
  10
  53,55
 • 3
  Nowgo autoverzekering
  Nowgo
  10
  55,96
 • 4
  ANWB autoverzekering
  Anwb
  7,910
  58,23
 • 5
  page-logo
  FBTO
  7.810
  65,65

WA+ Autoverzekeringen

De WA+ autoverzekering (ook WA + Beperkt Casco) is eigenlijk een beperkte All Riskverzekering. Deze verzekering biedt dezelfde dekking als de Allriskverzekering behalve als jezelf schade aan je auto toebrengt. Bij sommige verzekeraars is er ook geen dekking als je auto door vandalisme wordt beschadigd. Let daar goed op bij het afsluiten van de verzekering.

Wanneer verzeker ik mijn auto WA+?

Meestal worden auto’s die tussen de 5 en 10 jaar oud zijn WA+ verzekerd. Indien je twijfelt tussen WA+ en Allrisk verzekeren moet je jezelf afvragen of je, als je zelf schade aan je auto toebrengt, je deze schade zelf kunt betalen.

Welke waarde verzeker ik bij een WA+ autoverzekering?

Vrijwel alle verzekeraars houden de dagwaarde aan als verzekerde waarde. De dagwaarde is meestal de aankoopprijs van je auto. Denk er wel aan dat je eventuele accessoires die later op de auto zijn aangebracht (door jou of vorige eigenaren) wel aan de verzekeraar moet melden bij het afsluiten van de verzekering.

Welk bedrag krijg ik uitbetaald bij schade aan mijn auto?

Bij een gedekte schade bepaalt de verzekeraar, meestal samen met een verzekeringsexpert, de waarde van de auto. Deze waarde is de waarde van de auto direct voor de schade. Er moet dan wel een vergelijking worden gemaakt met dezelfde auto, dezelfde uitvoering en heel belangrijk het aantal met de auto gereden kilometers. Zeer hoge of juist zeer lage kilometerstanden hebben een behoorlijke invloed op de dagwaarde van de auto.

Wat houdt de glasdekking in bij een WA+ autoverzekering?

Voor veel mensen is de glasdekking van een WA+ autoverzekering een heel belangrijke dekking. Deze dekking zorgt er namelijk voor dat je gedekt bent tegen de kosten van reparatie of vervanging van het glas in je auto. Veel mensen met een oudere auto vinden deze dekking zo belangrijk dat ze hun oude(re) auto eigenlijk altijd minimaal WA+ verzekeren. Bij deze schades kan wel een eigen risico van toepassing zijn en/of de reparatie of vervanging van het glas wordt alleen vergoed als de reparatie bij een door verzekeraar aangewezen  bedrijf wordt uitgevoerd. Bekende bedrijven op dit gebied zijn Carglass, Autotaalglas en Kwik-Fit.

Schadeafwikkeling

Veel verzekeraars hebben de afgelopen jaren een overeenkomst met schadereparateurs gemaakt om je auto daar na schade tegen een lager dan normaal tarief te laten repareren. Het voordeel bestaat dan uit het gratis ter beschikking krijgen van een vervangende auto tijdens de duur van de reparatie en het verlagen of wegvallen van het eigen risico. Het doel van de verzekeraars is duidelijk, zij hebben dan lagere schadelasten en kunnen de premie daarom zo laag mogelijk houden. Bekende organisaties op dit gebied zijn Schadegarant en Topherstel.

Welke uitsluitingen gelden op een WA+ autoverzekering?

Op elke verzekering bestaan uitsluitingen, zo ook op je autoverzekering.

Hieronder treft je de belangrijkste aan:

 • Als je auto in beslag is genomen door de overheid
 • Als je schade veroorzaakt met een ongeldig rijbewijs
 • Als je je auto verhuurd
 • Als je je auto gebruikt bij een wedstrijd (ook het rijden op een afgesloten circuit is niet verzekerd
 • Als je je auto anders b=gebruikt dan je hebt opgegeven
 • Als je alcohol hebt gebruikt
 • Als je drugs of een ander bedwelmend middel hebt gebruikt
 • Schade door eigen gebrek of slijtage
 • Waardevermindering van de auto