• Premie

  7.5
 • Service

  7.5
 • Informatie

  8
 • verzekering

  Afhandeling

  8

OHRA is een verzekeraar die sinds 1925 actief is in Nederland. Naast het aanbieden van verzekeringsproducten zoals de autoverzekering, biedt OHRA ook bankproducten zoals spaarrekeningen aan. OHRA is onderdeel van de Delta Lloyd groep.

Met ruim 800.000 klanten in totaal is OHRA één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland. OHRA is de afkorting voor ‘Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren’ en trad met de afkorting OHRA toe tot de verzekeringsmarkt in 1925. Daarmee heeft OHRA voor meer dan 80 jaar ervaring.

Diversiteit
OHRA biedt als totaalverzekeraar veel diverse verzekeringen aan voor particuliere en zakelijke klanten. Verzekeringen die OHRA aanbiedt zijn onder andere zorgverzekeringen, pensioenen, schadeverzekeringen, levensverzekeringen en uiteraard autoverzekeringen.

Delta Lloyd
OHRA is geen zelfstandige verzekeringsmaatschappij, maar is onderdeel van het grotere Delta Lloyd Groep. Delta Lloyd Groep heeft inmiddels een beursnotatie. Bij schade wordt het schadeproces echter niet uitgevoerd door Delta Lloyd. Delta Lloyd blijft op de achtergrond, en de schade wordt afgehandeld tussen OHRA en de verzekerde. Er komt dus geen tussenpersoon bekijken.

Keurmerk
OHRA is in het bezit van het keurmerk Klantgericht Verzekeren. Met dit keurmerk staat OHRA garant voor zorgvuldigheid en snelheid. Er wordt duidelijke informatie verschaft, en de klant wordt bij OHRA altijd serieus genomen.  Onderdeel van deze klantvriendelijkheid is bijvoorbeeld het gemakkelijk online kunnen wijzigen van de polis.

NL

Prijsgidsen

Meer informatie

1 expertbeoordelingen over Ohra

 • 11 mei 2019

  Redactie goedkoopsteautoverzekering.net

  Goedkoopsteautoverzekering.net ging voor jou op onderzoek uit en vergeleek tientallen reviews over de autoverzekeringen van OHRA. Recensenten noemen de informatie, zoals de polisvoorwaarden, goed en duidelijk. De klantenservice is behulpzaam en ook is OHRA goed bereikbaar vanuit het buitenland. Mensen zijn positief over de app van OHRA. De WA plus-autoverzekering met Aanvullend Pakket heeft een 5-sterren rating gekregen van MoneyView. Ook kreeg de Beperkt Casco autoverzekering 5 sterren voor kwaliteit en voorwaarden.

  Premie
  7.5 10
  Service
  7.5 10
  Keuze
  8 10
  Vergoeding
  8 10
Terug naar informatie