Pechhulp in Nederland en Europa

Wat is een Pechhulpverzekering? Het woord geeft het eigenlijk al aan, het bieden van hulp bij pech in Nederland of Europa.

De dekking van een Pechhulpverzekering

De dekking is te vergelijken met de hulp die bijvoorbeeld ANWB en Routemobiel aanbieden. In geval van pech word je dan geholpen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dekking die je bij het afsluiten van de verzekering hebt gekozen. De meeste verzekeraars bieden namelijk verschillende dekkingsvormen aan. Je kan hierbij denken aan hulp bij een lekke band, een lege accu, verkeerde brandstof getankt enzovoorts. Andere problemen kunnen ook gedekt zijn. Raadpleeg de voorwaarden!

Bij nieuwe auto`s is Pechhulp vaak een onderdeel van de garantie als de auto bij een merkdealer wordt onderhouden.

Hoe maak ik gebruik van een Pechhulpverzekering?

In geval van pech neem je contact op met het telefoonnummer dat je van de verzekeraar hebt ontvangen. Het nummer staat vaak op de groene kaart, op een aangeleverd pasje of in de polisvoorwaarden. Afhankelijk van de gekozen dekking zal de Pechhulp dan in actie komen.

Welke verzekeraars bieden een Pechhulpverzekering aan?

Dit is een lijst van verzekeraars die een mogelijkheid bieden tot het meeverzekeren van Pechhulp. Informeer voordat je een verzekering afsluit altijd eerst welke mogelijkheden de verzekeraar aanbiedt.

  • Allianz
  • Bovemij
  • Nowgo
  • Centraal beheer
  • FBTO
  • OHRA
  • Hema
  • ANWB

Geactualiseerd op 27-03-2019

Waar moet ik opletten bij het afsluiten van een Pechhulpverzekering?

Allereerst moet je je afvragen of je deze hulp werkelijk nodig hebt. Denk dan aan de abonnementen die je misschien al hebt lopen bij de Wegenwacht of Routemobiel of de dekking die je krijgt indien je je auto in onderhoud hebt bij een merkdealer.

Rijd je nooit in het buitenland dan is een Nederlanddekking voldoende, als je wel naar het buitenland gaat dan is het verstandig om de Europadekking af te sluiten.

Kijk goed naar de voorwaarden!