• Premie

  7.9
 • Service

  8.2
 • Informatie

  8.1
 • verzekering

  Afhandeling

  7.9

FBTO is één van de grote succesverhalen in de Nederlandse verzekeringswereld. Ooit werd de verzekeraar opgericht als een regionale verzekering. In meer dan 50 jaar tijd is de verzekeraar inmiddels nationaal dekken. Het hoofdkantoor van FBTO is gevestigd in Leeuwarden, Friesland. Daar werd ooit deze verzekeraar opgericht.

Een rijke geschiedenis
FBTO werd opgericht in 1956, elf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Als gevolg van deze oorlog lag de economie stil. Om meer financiële zekerheid te kunnen bieden werd de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge opgericht.

Vandaag de dag bestaat FBTO nog steeds. FBTO biedt onder andere autoverzekeringen aan. In reclames voor deze verzekeringen speelden onder andere Hans Otjes en Monique van der Ven. In 2010 en 2012 heeft FBTO een volledig nieuwe huisstijl gekregen.

Insteek
FBTO probeert de polis zo gemakkelijk mogelijk te houden. Daarmee weet FBTO dat verzekerden er niet op zitten te wachten om ellenlange polissen door te spitten. Door vooral op de achtergrond te blijven probeert FBTO niet te beperkend te zijn voor zijn verzekerden. De verzekeraar gaat regelmatig dialogen aan met hun verzekerden om zo de kwaliteit te verbeteren.

Zelf de verzekering samenstellen
Bij FBTO kunnen verzekerden zelf hun eigen autoverzekering samenstellen. De aanbieder van autoverzekeringen staat dan ook bekend als één van de autoverzekeringen met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Door zelf de autoverzekering samen te stellen kan zelf gekozen worden voor welke onderdelen men zich verzekerd. Zo betaalt de verzekerde nooit teveel.

Achmea
FBTO is officieel een merknaam en onderdeel van Achmea, en daarmee onderdeel van een grote organisatie. Ook autoverzekeraar InShared is onderdeel van Achmea. Op zijn beurt is Achmea weer onderdeel van Eureko, die eigenaar is van verzekeraars in heel Europa.

Wie zich verzekert bij FBTO kan rekenen op een goede dekking op de autoverzekering, en betaalt nooit te veel.

 • Jaar
  Resitutie
  Combinatie
  Natura
 • 2018
  € 109,95
  -
  € 109,95
 • 2017
  € 108,50
  -
  € 109,95
 • 2016
  € 99,95
  -
  € 109,95
 • 2015
  € 98,00
  -
  € 109,95
 • 2014
  -
  € 109,95
 • 2013
  -
  € 109,95
 • 2012
  -
  € 109,95

Sinds 2010 heeft FBTO het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dit keurmerk beoordeelt de kwaliteit van de dienstverlening en de klantgerichtheid van een verzekeraar. Een paar keer per jaar bekijkt de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) of het Keurmerk Klantgericht Verzekeren behouden kan worden. Hierbij kijkt de stichting naar de volgende punten: heldere informatie geven, beloftes nakomen en het klantbelang voorop zetten. FBTO scoort een 4.5 op een schaal van 5. FBTO was de beste verzekeraar bij de jaarlijkse uitreiking van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. 

NL

1 expertbeoordelingen over FBTO Verzekeraar

 • 9 mei 2019

  Redactie goedkoopsteautoverzekering.net

  Goedkoopsteautoverzekering.net ging voor jou op onderzoek uit en vergeleek tientallen reviews over de autoverzekeringen van de FBTO. De klantenservice wordt makkelijk bereikbaar, vriendelijk en behulpzaam genoemd. Recensenten noemen medewerkers deskundig. Ook is een verzekering snel te regelen. Daarnaast zijn mensen te spreken over de prijs/kwaliteitverhouding.

  Premie
  8 10
  Service
  8 10
  Keuze
  7 10
  Vergoeding
  7 10
Terug naar informatie