Kan ik een 2e auto in mijn gezin met voordelen verzekeren?

In veel gezinnen zijn tegenwoordig 2 auto`s aanwezig. Bij veel verzekeraars kan deze auto op een gunstige manier worden verzekerd.

Hoe verzeker ik de 2e auto in mijn gezin?

Bij het aanvragen van de verzekering wordt door de verzekeraar de vraag gesteld of er al een andere auto bij hen is verzekerd. Als dat zo is, en zeker als de 1e autoverzekering een hoge korting kent, dan kan de 2e auto met dezelfde korting worden verzekerd.

Krijgt de 2e gezinsauto ook dezelfde schadevrije jaren als de 1e gezinsauto?

Nee, alleen de korting is gelijk. De schadevrije jaren worden apart opgebouwd per verzekering. De 2e gezinsauto begint dus gewoon op 0 schadevrije jaren.

Waar moet ik opletten als ik mijn verzekeringen wil onderbrengen bij een andere verzekeraar als ik een 2e gezinsauto heb?

Omdat alleen de korting van de 1e gezinsauto geldt is het van belang de schadevrije jaren van de 2e gezinsauto op te vragen en deze aan de nieuwe verzekeraar door te geven zodat die op basis van de juiste gegevens de nieuwe premie kan offreren. Meestal zal een overstap naar een andere verzekeraar door de hoge korting overigens ongunstig uitpakken.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013