Een nieuwe auto kopen

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Wij geven u graag enkele praktische informatie om het kopen van een nieuwe auto wat makkelijker te maken. Tegenwoordig zijn er diverse manieren om een auto te kopen die helemaal bij u past. Want u hoeft tegenwoordig niet perse meer naar een autodealer toe.

Diverse voordelen

Een nieuwe auto heeft geen krassen, deuken of andere beschadigingen. Een nieuwe auto is nooit overgespoten, nooit betrokken geweest bij een aanrijding en er kan niet zijn gefraudeerd met de kilometerstand. Kortom: u heeft meer zekerheid.

Een nieuwe auto is voorzien van nieuwe en moderne technieken op het gebied van veiligheid en gebruik. Nieuwe auto’s beschikken over veel voorzieningen die tweedehands auto’s vaak niet hebben. Voorbeelden daarvan zijn ABS, tractiecontrole, cruise control en stabiliteitsregeling, maar ook airbags.

Zuiniger en schoner

Bij nieuwe auto’s wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de motoren. Hierdoor is een nieuwe auto meestal zuiniger en schoner. Dit is niet natuurlijk alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Moderne technieken zoals automatische start-stop systemen en terugwinning van de remenergie zorgen voor een nog lager verbruik, waardoor het aanschaffen van een nieuwe auto wellicht nog aantrekkelijker is.

Zeker als u in de markt bent voor een schone auto, kan het voordelig zijn om een nieuwe auto aan te schaffen of te leasen. Schone nieuwe auto’s worden immers door de overheid beloond met een korting op de BPM op de aanschafprijs.

Profiteer!

Wie een nieuwe auto koopt, profiteert van de fabrieksgarantie voor nieuwe auto’s. De lengte van de garantie hangt af van de fabrikant, maar alle fabrikanten bieden tegenwoordig minimaal één of meerdere jaren garantie.

Wie in een nieuwe auto rijdt, kan rekenen op lage onderhoudskosten, zeker in het eerste paar jaar. Wanneer een nieuw gekochte auto goed wordt onderhouden, betaalt zich dit over de langere termijn uit en zijn de onderhoudskosten doorgaans lager dan die van een occasion. Dit maakt het overwegen van het aanschaffen van een nieuwe auto de moeite waard.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013

Beste autoverzekering

Kimberly van Houwelingen