Beste autoverzekering

Wat is voor u de beste autoverzekering? Wilt u de beste WA verzekering, gaat u liever voor de beste WA Beperkt Casco verzekering of toch de beste WA Volledig Casco verzekering? Elke aanbieder van autoverzekeringen probeert zich te onderscheiden van zijn concurrenten door het aanbieden van extra of betere voorwaarden, terwijl de andere autoverzekeraar gaat voor een scherpe premie. Waar gaat u voor?

Hoe werkt het?
Een auto verzekeren kan voor sommigen lastig zijn. Een auto mag worden beschouwd als een grote aankoop, dus u wil alles natuurlijk goed geregeld hebben. Afhankelijk van uw type auto (nieuw, oud, tweedehands etc.), kunt u uit drie soorten autoverzekeringen kiezen.

De WA is voor elk voertuig wettelijk verplicht. De WA dekt schade aan andermans voertuig. Wanneer u tegen een stilstaande auto rijdt, dan krijgt de eigenaar van deze auto de schade vergoed, door uw WA-verzekering. Wilt u de beste WA verzekering, of liever de beste WA Beperkt Casco verzekering? Bij WA Beperkt Casco bent u niet alleen WA verzekerd maar ook tegen : ruitschade, aanrijding met dieren, diefstal/vandalisme en hagel/storm. Een schade aan uw auto vanwege het ontwijken van een dier krijgt u echt niet altijd vergoed. Waar u ook voor kunt kiezen is de beste WA Volledig Casco verzekering. Hier bent u verzekerd tegen alle dekkingen binnen het WA Beperkt Casco, maar ook nog aan van alle buitenkomende onheilen. Tevens is schade door eigen schuld aan de eigen auto ook verzekerd.

Wanneer neemt u nou welke verzekering? Hiervoor bestaat een bepaalde richtlijn:

  •   1-4 jaar WA met Volledig Casco
  •   4-8 jaar WA met Beperkt Casco
  •   8-.. jaar WA

Premies
De premie is het duurst bij WA met Volledig Casco. Deze wordt vooral bepaald op de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto. De premie is wat minder duur bij WA met Beperkt Casco, want die wordt vooral bepaald op de dagwaarde van uw auto. De premie bij WA is het goedkoopst, want daarbij speelt het gewicht van de auto de voornaamste rol.

Daarnaast is ook belangrijk:

  • Leeftijd regelmatige bestuurder
  • Regio/postcodegebied
  • Aantoonbaar opgebouwd aantal schadevrije jaren
  • Jaarkilometrage

Het maken van de juiste keuze kunt u dus afstemmen van een aantal facetten. Verder is het helemaal aan u; gaat u voor de beste WA verzekering, de beste WA Beperkt Casco verzekering of toch de beste WA Volledig Casco verzekering?

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013