Meer automobilisten op zoek naar goedkopere verzekering in crisistijd

Tot wel 35 procent lagere premie voor autoverzekering

Een direct gevolg van de crisis en minder gereden kilometers, is dat autoverzekeraars minder schadevergoedingen hoeven uit te keren. Dit, terwijl zij wel de volle premiebedragen van voor de coronacrisis ontvangen. In het buitenland reageren de eerste autoverzekeraars op de situatie, door hun verzekeringspremies fors te verlagen. Deze kortingen lopen op tot wel 35 procent van de premies die voor de crisis werden betaald. Hoewel dergelijke premiedalingen in Nederland nog niet bekend zijn, wordt deze ontwikkeling wel verwacht. Autoverzekeringsvergelijker goedkoopsteautoverzekering.net merkt dit aan het toegenomen aantal zoekopdrachten en bezoekers op de website.

Overstappen van autoverzekering in crisistijd extra interessant

Hoewel er in Nederland nog geen sprake is van een grootschalige premiedaling, is er voor de consument wel veel voordeel te behalen. Autoverzekeraars versoepelen hun voorwaarden en vergroten dekkingen zonder meerprijs. In het buitenland geven diverse autoverzekeraars een vergoeding aan hun verzekerden in de vorm van een eenmalige cashback, coulance bij betalingsproblemen en staan zij zakelijk gebruik toe bij een autoverzekering voor particulieren. In Nederland

Ruim 60 procent minder herstelopdrachten voor autoschadeherstelbedrijven

De intelligente lockdown in Nederland betekent dat veel mensen hun trouwe vierwieler laten staan. Dat betekent een aanzienlijk lager aantal gereden kilometers, maar daardoor ook een lagere benzine- en dieselprijs door de sterk verminderde vraag naar olie.

Door het grote aantal minder gereden kilometers, daalt ook het aantal aanrijdingen en schades enorm. Brancheorganisatie van schadeherstelbedrijven FOCWA meldt zelfs een afname van wel 60 procent in herstelopdrachten. Dat komt overigens niet alleen door het minder aantal aanrijdingen, maar ook doordat consumenten aarzelen om schades te laten herstellen. FOCWA-bedrijven minimaliseren het besmettingsrisico door het aanbieden van een haal- en brengservice, laten geen klanten meer toe in de werkplaatsen en plaatsen schermen die het klantcontact minimaliseren.

Regionale verschillen in hoogte van premie autoverzekering

Uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net blijkt dat in Nederland sterke regionale verschillen bestaan in de hoogte van de premie van een autoverzekering.

Gemiddeld is de maandpremie in Zuid-Holland met € 79 het hoogst, terwijl een automobilist in Groningen voor dezelfde autoverzekering slechts € 53 betaalt. De bedragen zijn tot stand gekomen door de gemiddelde premiebedragen van WA, WA+ en all risk autoverzekeringen per regio te berekenen. De hoogte van de premies wordt voornamelijk bepaald door het risico op schade. Naar verwachting zal de premie in Nederland voor alle regio’s dalen, doordat het risico op ongevallen en schade-uitkeringen door de coronacrisis sterk is gedaald.

Of er in heel Nederland sprake zal zijn van een grootschalige prijsverlaging zal de tijd ons leren, maar het loont zeker de moeite om de komende maanden de verschillende autoverzekeringen en premies met elkaar te vergelijken. Bekijk en vergelijk alle autoverzekeringen op goedkoopsteautoverzekering.net.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013