Premie autoverzekering in Zuid-Holland het hoogst, in Groningen het laagst

Premie autoverzekering in Zuid-Holland het hoogst, in Groningen het laagst

De premie van een autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Een daarvan is de postcode. De gemiddelde premiehoogte voor een autoverzekering is in Zuid-Holland het hoogst, en in Groningen het goedkoopst. Dit blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net

In het onderzoek heeft goedkoopsteautoverzekering.net premieberekeningen van verschillende postcodes met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn in de premiehoogte per postcode. De hoogste gemiddelde premie wordt betaald in Zuid-Holland, en de laagste gemiddelde premie in Groningen. Op de twee na hoogste plaats is Noord-Holland geëindigd.

Verzekeraars stemmen de premie vaak af op het risico dat de verzekeraar met zich meebrengt. De verzekeraar kan dan kijken naar de postcode of de wijk waarin de auto staat. Vaak is de premie in grote steden hoger, en dat verklaart waarom mensen in Zuid-Holland meer betalen dan de mensen in Groningen.

Dat er een verschil bestaat in premie per postcode is al langer bekend. Maar niet alleen per postcode bestaat een verschil. Ook per huisnummer kunnen er zelfs grote verschillen bestaan. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat mensen die een huisnummertoevoeging hebben meer betalen voor hun autoverzekering dan mensen die geen huisnummer toevoeging hebben.

Gegevens van het onderzoek zijn te vinden op goedkoopsteautoverzekering.net

Premiehoogte per provincie

In onderstaand overzicht is de hoogte van de premie voor een autoverzekering per provincie weergeven. Voor deze berekening zijn premies van verschillende verzekeringen vergeleken. Voor de berekening van de premiehoogte is een gemiddelde genomen van de WA, WA+ en Allrisk verzekering.

 

Provincie Gemiddelde premiehoogte autoverzekering
Drenthe 55,-
Flevoland 61,-
Friesland 55,-
Gelderland 66,-
Groningen 53,-
Limburg 70,-
Noord-Brabant 70,-
Noord-Holland 73,-
Overijssel 62,-
Utrecht 72,-
Zeeland 58,-
Zuid-Holland 79,-

 

 

 

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013