Zachte winters drukken verkoop winterbanden

Afgelopen winter is het aantal autoschades gedaald met zeker 30% en vanaf 2010 is het aantal schadeclaims gehalveerd. Goedkoopsteautoverzekering.net onderzocht de cijfers van het aantal schadeclaims. Hieruit is gebleken dat er in de winter van 2014/2015 ongeveer 1800 schadeclaims werden ingediend. Door de zachte winters is de verkoop van winterbanden fors gedaald. Hierdoor kiezen automobilisten steeds vaker voor all seasonbanden.

All seasonbanden populairder dan winterbanden

De juiste banden voor de tijd van het jaar is erg belangrijk. Als een auto geen goede banden heeft kan dat van invloed zijn op grip die de auto op de weg heeft. De afgelopen jaren zijn er geen strenge winters geweest en dit heeft invloed op de verkoop van winterbanden. Winterbanden hebben meer grip dan zomerbanden vanaf 7 graden Celsius en lager. Desondanks rijdt de meerderheid van de automobilisten met zomerbanden tijdens zachte winters. De meeste automobilisten wisselen hun zomerbanden pas in voor winterbanden als het weer omslaat. Door het zachte weer tijdens de wintermaanden is de verkoop van winterbanden flink gedaald.  Er wordt steeds vaker gekozen voor all seasonbanden. Deze banden zijn geschikt voor het hele jaar, maar niet voor extreme winterse weersomstandigheden zoals besneeuwde hellingen.

Dalende aantal schademeldingen

De zachte winters hebben ook invloed op het aantal schademeldingen. Door de zachte winters is er minder last van gladheid en gebeuren er minder ongelukken. Het aantal schademeldingen is de laatste jaren behoorlijk gedaald.