Jonge auto’s vaker gestolen in 2012

Heeft u een nieuwe jonge auto? Denk dan bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering aan de dekking. Jonge auto’s worden drie keer zo vaak gestolen als auto’s die een aantal jaar ouder zijn. Diefstal aan uw auto wordt immers niet vergoed met een WA verzekering, maar wel bij een WA-beperkt casco of volledig casco verzekering.

Populaire merken

Dieven gingen in 2012 nadrukkelijker op zoek naar jonge auto’s. Vorig jaar zijn in totaal 2% minder auto’s gestolen dan in 2011, terwijl het aantal gestolen auto’s tot 3 jaar oud juist toenam met 9%. Vooral jonge Volkswagens, BMW’s en Honda’s zijn populair bij autodieven, want die worden twee tot drie keer zo vaak gestolen als gemiddeld. De reden daarvan is dat deze auto’s op de tweedehands automarkt makkelijker verkocht kunnen worden, meent de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Diefstal niet altijd gedekt

Diefstal is niet standaard gedekt bij een  autoverzekering. Een WA-verzekering dekt alleen schade  die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Diefstal van uw auto wordt wel vergoed met een WA plus Beperkt Cascoverzekering en WA plus Volledig Cascoverzekering (ook wel All Risk genoemd). Heeft u een nieuwe auto? Denk dan bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering dus aan de dekking die u gaat kiezen. Een uitgebreide dekking is absoluut het overwegen waard. U betaalt dan wel wat meer premie, maar uw auto is bij diefstal verzekerd.

Voorkom autodiefstal

U kunt diefstal van uw auto nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel een aantal zaken die het risico op diefstal van uw auto kunnen verminderen. Dieven nemen bij een woninginbraak nog wel eens uw autosleutels mee. Door uw huis goed te beveiligen en uw autosleutels niet openlijk te laten liggen, verkleint u de kans op diefstal van uw auto. Ook een goed beveiligingssysteem op uw auto maakt de kans op diefstal kleiner.

>> Vind de goedkoopste autoverzekering!