Welke waarde moet ik opgeven als mijn autoverzekering afsluit?

De waarde van een auto is bij het afsluiten van een autoverzekering alleen van belang als er gekozen wordt voor een WA+ of All Risksdekking

Welke waarde geef ik op bij WA+ als ik een autoverzekering afsluit?

De meeste verzekeraars houden de dagwaarde van de auto aan. Deze waarde is vrijwel altijd dezelfde waarde als waarvoor de auto is gekocht. Pas alleen op als de auto veel minder dan gemiddeld heeft gereden (slechts enkele duizenden kilometers per jaar) dan gemiddeld of als de auto is uitgerust met veel extra`s. De waarde ligt dan vaak wat hoger. Kijk dan goed op het internet naar de waarde of vraag het de dealer. Sommige verzekeraars houden overigens de oorspronkelijke aanschafwaarde + de waarde van de extra`s aan.

Welke waarde geef ik op bij All Risks als ik een autoverzekering afsluit?

Bij deze dekking houdt u de catalogusprijs aan + de kosten van de accessoires. Let op dat veel verzekeraars standaard al een dekking aanbieden van € 1.000,- extra`s. Dit bedrag dient dan van de aankooprijs + de kosten van de extra`s te worden afgetrokken.

Welke waarde geef ik op als ik een Old- of Youngtimer autoverzekering afsluit?

Deze auto`s worden indien zij WA+ of All Risks moeten worden verzekerd alleen verzekerd als de auto is getaxeerd door een erkende taxateur. Stuur het taxatierapport daarom naar de verzekeraar.

Let op!

Veel verzekeraars gaan bij schade uit van de dagwaarde van de auto op het moment van schade. Bij nieuwe auto`s houden zij meestal gedurende 1 jaar de nieuwaarde van de auto op het moment van schade aan, ook als de auto binnen dat eerste jaar duurder is geworden.

Een aantal verzekeraars bieden tegen een extra premie de mogelijkheid aan de nieuwaarderegeling met 1 tot maximaal 3 jaar te verlengen. Ondank de extra premie kan dit een interessante optie zijn.

 

Terug naar overzicht