Waar moet ik mijn autoverzekering afsluiten?

Welke verkoopkanalen kennen wij in Nederland als ik een autoverzekering wil afsluiten?

We kennen in Nederland 4 kanalen waar je je autoverzekering kunt afsluiten, dat zijn de volgende:

  • Via het internet
  • Rechtstreeks bij een verzekeraar
  • Via een bank
  • Via een adviseur

Voor welk kanaal je ook kiest als je een autoverzekering afsluit zorg ervoor dat de wijze van afsluiten past bij je eigen wensen. Per verkoopkanaal staan de voor- en nadelen hieronder opgenoemd.

Verzekeren via het internet

Het verzekeren van je auto via het internet gaat snel en gemakkelijk en tegen meestal een gunstige  premie. Een nadeel kan zijn dat je geen advies krijgt.

Rechtstreeks bij een verzekeraar

Naast het feit dat veel verzekeraars de internetmogelijkheid aanbieden kan je vaak ook telefonisch bij hen de verzekering afsluiten. Ook hier is het voordeel dus de snelheid en het gemak en meestal een wat lagere premie. Een nadeel kan zijn dat je hier ook geen advies krijgt en de verzekeraar alleen maar zijn eigen product aanbiedt.

Via een bank

Voordeel bij deze manier is dat je advies kunt krijgen over de af te sluiten verzekering. Nadeel kan zijn dat de premie vaak iets hoger ligt en de bank alleen zijn eigen producten aanbiedt. De premie ligt vaak wat hoger.

Via een adviseur

Voordeel bij deze wijze van afsluiten van een autoverzekering is dat je net als bij de bank advies krijgt over de af te sluiten verzekering, Meerdere aanbieders worden bekeken waaruit vervolgens een keuze wordt gemaakt. Een nadeel kan ook hier de hogere premie zijn want de adviseur wordt door de verzekeraar beloond met afsluitprovisie en deze wordt natuurlijk betaald uit de premie die jij aan de verzekeraar betaald.

Tip!

Laat je bij het afsluiten van een verzekering niet alleen leiden door een lage premie maar kijk ook zeker naar de polisvoorwaarden.

 

 

Terug naar overzicht