Tips autoverzekering

Wilt u gaan voor de beste en meest uitgebreide autoverzekering, of juist voor de goedkoopste autoverzekering? Speciaal voor u hebben wij het kiezen van een geschikte autoverzekering een stuk makkelijker gemaakt. Bij ons kunt u namelijk geheel vrijblijvend autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast voorzien we u graag van een aantal nuttige tips.

Waar kunt u op letten?

  • De belangrijkste besparing kunt u realiseren door een autoverzekering te kiezen die past bij de leeftijd van uw auto. U heeft de keuze uit een allrisk, WA of beperkt casco autoverzekering. Een WA volledig casco (all risk) autoverzekering is het meest uitgebreid en dus ook het duurst.
  • Verschillende autoverzekeraars kennen een flexibel eigen risico, waar u zelf de hoogte van kunt bepalen. Het eigen risico van een autoverzekering is standaard vaak 135 euro. Voor een lager eigen risico betaalt u meer.
  • Houd bij hoeveel kilometer u jaarlijks rijdt en stem daarop uw autoverzekering af. Minder kilometers per jaar betekent bij de meeste aanbieders namelijk een lagere premie.
  • In de stad betaalt u voor uw autoverzekering aanzienlijk meer dan wanneer u in een dorp woont.
  • Auto’s die duur zijn om te repareren of die vaak gestolen worden zijn duurder om te verzekeren. Een Fiat Panda is een stuk goedkoper te verzekeren dan een BMW of een andere sportwagen. Voor ieder type auto is er in ieder geval een geschikte autoverzekering.
  • Veel verzekeraars geven pakketkorting wanneer u meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Deze korting kan oplopen tot zo’n 5 à 10%. Dat speelt ongetwijfeld mee als u dus op zoek bent naar de beste autoverzekering en de goedkoopste autoverzekering.
  • Wanneer u uw auto goed beveiligd met bijvoorbeeld een alarm en startonderbreker kan dat korting opleveren.
  • Alle auto’s in het gezin op één polis verzekeren levert vaak aantrekkelijke kortingen op. Zo telt vaak de hoogste no claim korting vaak ook voor de tweede autoverzekering.
  • U koopt een autoverzekering om verliezen te dekken, maar het zelf betalen van een kleine claim is vaak goedkoper dan een verhoging van de autoverzekering premie. Bekijk de bonus malus ladder van uw verzekeraar om te bepalen of het zinvol is om een (kleine) schade zelf te betalen.

De keuze is dus aan u. Wilt u absoluut de beste autoverzekering, of gaat u liever voor een geschikte autoverzekering. Velen zijn natuurlijk geïnteresseerd in de goedkoopste autoverzekering. Ga aan de slag met vergelijken en vind uw ideale verzekeraar.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013