Tesla pioniert met eigen autoverzekering

Tesla heeft een nieuw verzekeringsprogramma gelanceerd in Hong Kong en Australie: InsureMyTesla, speciaal voor Tesla’s zelfrijdende auto.

Door zelfrijdende (autonome) auto’s zal in de toekomst het aantal ongelukken veroorzaakt door mensen een stuk verder dalen. Dit gaat voor een grote verandering zorgen in de autoverzekeringsindustrie, omdat dit miljoenen ongelukken, levens en kosten zal besparen. Tesla, de koploper op het gebied van autonoom rijden, speelt daar slim op in door de autoverzekeringsmarkt te betreden.

Met het nieuwe programma InsureMyTesla zal Tesla om te beginnen in Hong Kong en Australië verzekeringen aanbieden die zijn aangepast op de eigen voertuigen. Het programma is in samenwerking met QBE Insurance in Australië en AXA General Insurance Hong Kong.

Een van de voordelen van de autoverzekering is bijvoorbeeld het vervangen van een nieuwe auto wanneer deze total loss is in de eerste 36 maanden na registratie. Ook dekt de verzekering de schade aan de Tesla Wall Home Connector. Daarnaast kunnen verzekerden aangeven naar welke (Tesla) reparatieservice hun voorkeur uitgaat.

Wat de verzekering gaat kosten in nog niet direct duidelijk, maar het schijnt dat enkele Tesla-eigenaren in Australië het programma aangeboden hebben gekregen voor een startprijs van $1200 Australische dollars (ongeveer $900 USD) per jaar. Momenteel is het nog niet duidelijk of het programma ook in andere landen wordt uitgerold.

Goedkoopsteautoverzekering.net verwacht dat meer automerken in de toekomst een totaaldienst op mobiliteit zullen leveren. Waarbij speciale verzekeringsproducten ontwikkeld worden voor het voertuig.