Ruim een vierde van consumenten kiest voor witte auto

In de jaren negentig kozen de meeste consumenten voor een grijze of blauwe auto, witte auto’s werden maar weinig verkocht. Tegenwoordig is wit dankzij Apple de populairste autokleur, gevolgd door zwart en zilvergrijs, meldt Goedkoopsteautoverzekering.net.

Meeste mensen kiezen voor een witte auto

In de jaren zeventig en tachtig reden mensen regelmatig in een witte auto, maar in de jaren negentig werd de kleur wit minder populair. De kleur werd geassocieerd met bestelauto’s en daardoor met goedkoop. “In de twintigste eeuw heeft Apple laten zien dat de kleur wit ook luxe kan uitstralen. Sindsdien is de kleur wit weer helemaal hip, ook voor auto’s. Zowel in Europa als wereldwijd is wit al een aantal jaar op een rij de meest populaire autokleur.” aldus Goedkoopsteautoverzekering.net

Populairste autokleuren in Europa

In Europa kiest 27 procent van de consumenten voor een witte auto. De kleur wit is in Noord-Europa wel minder populair dan in de rest van Europa. Op de tweede plek staat de kleur zwart met 21 procent en 16 procent kiest voor een grijze auto. Ook de kleur zilvergrijs is vrij populair, 12 procent kiest voor deze kleur. Verder worden er nog aardig wat auto’s verkocht in de kleuren blauw (9 procent), rood (6 procent) en bruin/beige (6 procent). De kleuren groen en geel/goud worden het minst gekozen.

Populairste autokleuren wereldwijd

Ook wereldwijd is wit de populairste autokleur, 29 procent van de mensen kiest voor deze kleur. Zwart staat net zoals in Europa op nummer twee, wereldwijd kiest 19 procent voor een zwarte auto. De nummer drie en vier verschillen wel met Europa. Zilvergrijs staat met 14 procent op de derde plek, gevolgd door grijs met 12 procent. Verder wordt de kleur rood (9 procent) wereldwijd vaker gekozen dan blauw (6 procent). 5 procent kiest voor een bruin/beige autokleur en 3 procent voor een geel/goude auto. Net zoals in Europa kiest slechts 1 procent voor een groene auto. De overige 2 procent kiest voor andere kleuren.

Opvallend is dat mensen in China graag een groene of gele/gouden auto kopen, terwijl dit over het algemeen de minst populaire autokleuren zijn, en in Afrika kiezen mensen vanwege de hitte minder snel voor een zwarte auto.

Naar verwachting zullen metalic kleuren, felle kleuren en donkere kleuren de aankomende jaren weer populairder worden, meldt Goedkoopsteautoverzekering.net