Premie autoverzekering

Iedereen wil uiteraard de laagste premie voor zijn of haar autoverzekering. Hoeveel premie u betaalt hangt af van de manier waarop u verzekerd bent. Iemand met een WA verzekering betaalt minder premie dan iemand die WA volledig casco verzekerd is. Wilt u besparen? Start dan met het vergelijken van diverse autoverzekeraars.

Een aantal factoren
De premie van een autoverzekering is zeer relevant voor de kosten voor uw autoverzekering. Een autoverzekering is in alle landen van de EU verplicht. Het is wettelijk voorgeschreven om verzekerd te zijn voor schade die u met uw eigen auto veroorzaakt. Bij verschillende soorten autoverzekeringen is het gelukkig mogelijk om dekking te krijgen voor eventuele schade aan uw eigen auto.

De premie voor een autoverzekering is het bedrag dat u elke maand (of jaar) aan uw verzekeraar betaalt om verzekerd te zijn voor schade aan en door uw auto. De premie hangt onder meer af van;

– De leeftijd van uw auto
– Uw postcode
– De oorspronkelijke prijs van uw auto
– Het type auto (hoe groot en hoe zwaar is uw auto?)
– Hoeveel kilometers u jaarlijks rijdt
– Hoeveel autoschade(s) u in het verleden hebt gemaakt
– Hoe lang u al in het bezit bent van een rijbewijs
– Uw leeftijd

Goedkoopste autoverzekering
De goedkoopste autoverzekering is natuurlijk de autoverzekering met de laagste premie. De goedkoopste autoverzekering kunt u vinden door een vergelijking te maken van de verschillende autoverzekeringen. Vergelijkt u daarbij vooral de premies. U kunt het best online een autoverzekering vergelijken, dit is snel en gemakkelijk. Het kan ook verstandig zijn om verschillende offertes aan te vragen, zodat u dan ook op de hoogte bent van eventuele andere voorwaarden van de verzekering. Staar uzelf dus niet blind op alleen de laagste premie.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013