Nieuwe vouwbare auto kan zijwaarts parkeren

Er is een nieuw karakteristiek toegepast aan de vouwbare auto: de mogelijkheid om zijwaarts te kunnen rijden. Het Duitse Research Center For Artificial Intelligence lanceerde  de ‘EO Smart Connecting Car 2’.

EO Smart Connect Car

In 2012, toen de eerste editie van de ‘EO Smart Connecting Car’ werd gelanceerd, werd deze omschreven als een ontzettend flexibele auto die snel van vorm kan veranderen en die zich even snel aan verkeersomstandigheden kan aanpassen. Ook werd voorspeld dat deze auto in de toekomst een zelfrijdende auto zou worden.

Kenmerken EO2

De nieuwere versie (EO2) heeft de mogelijkheid om in de hoogte te ‘groeien’ van ongeveer 1,6 naar 2,1 meter en ‘zich op te vouwen’ in de lengte van ongeveer 0,55 meter tot 2,04 meter. Desondanks dat deze auto is ontworpen om juist de ruimte die voertuigen innemen te beperken, kan de EO2 een mechanische verbinding met andere e-auto’s maken om zich zo te transformeren tot een nagesynchroniseerde road train.

Deze uitvinding geeft een nieuwe definitie aan carpoolen, laat staan wat de mogelijkheden zullen zijn over 10 jaar.  Andere karakteristieken van de EO2 zijn dat deze 50 tot 70 km/u kan (de eerste versie kon een maximum behalen van 65 km/u), rijdt groener en schoner. De auto weegt 700 kilogram.

Zijwaarts rijden

Daarbij kan de EO2 zijwaarts rijden. Het grootste voordeel aan deze functie is dat parkeren geen moeite meer is. De wielen draaien zelf zijwaarts, waardoor het enkel nodig is om gas te geven, wat sturen overbodig maakt. De wielen kunnen alle vier individueel 90 graden draaien. Deze manier van inparkeren is een stuk veiliger en gemakkelijker. Natuurlijk maakt de mogelijkheid om de auto te kunnen ‘vouwen’ dit al helemaal appeltje eitje.

Introductie vouwbare auto

In begin 2010 werd al aangekondigd dat de technische universiteit Massachusetts Institue of Technology (MIT) bezig was met werken aan het Smart Cities project, wat het verkeer in steden milieubewuster zou moeten maken. Daarbij zou dit project ook zorgen dat voertuigen minder kostbare ruimte in beslag zouden nemen in steden.

Dit project bestond onder andere uit de zelf ontworpen CityCar, een compacte, kleine auto. Zo heeft deze maar plek voor twee. Het meest opmerkelijke aan deze auto is dat het zichzelf opvouwt als het in de parkeerstand gezet wordt. Er kunnen wel vier van deze CityCars op één parkeerplaats van een traditionele auto. Ook is deze auto elektrische aangedreven door vier motoren die zich in de wielen bevinden.

Deze werd in 2012 door MIT en de Spaanse overheid als de Hiriko geïntroduceerd. Volgens hen is de auto 1,5 meter lang en kan een snelheid van 65 km/uur bereiken.  Eind 2013 werd de Hiriko daadwerkelijk op de markt gebracht. De vouwbare auto’s zijn in eerste instantie ontworpen om je auto sneller kwijt te kunnen in drukke steden. Daarbij was het doel van dit project om milieubewuster te worden en zijn zijn de vouwbare auto’s dan ook elektrisch.