Nieuwe auto in 2015 duurder

Nederlanders die in 2015 een nieuwe auto kopen zijn duurder uit, de Belasting van Personenauto’s en Motorfietsen (BPM) is namelijk per 1 januari flink gestegen. Daarnaast moeten automobilisten die dit jaar een nieuwe leaseauto gaan rijden meer betalen door de aanscherping van de bijttellingspercentages.

Veel auto’s verkocht in december

In de laatste week van december was het enorm druk bij de dealerbedrijven van Louwman. De reden hiervan is dat particuliere autoverkopers nog voor 1 januari auto’s wilden inkopen, om de verhoogde BPM te ontlopen. Ook zakelijke automobilisten kozen nog op het laatste moment een nieuwe leaseauto uit, vanwege de hogere bijtelling in 2015. “De officiële cijfers heb ik nog niet, maar afgelopen maand zijn er zeker 25 tot 30 procent meer auto’s verkocht dan normaal in december” zegt Marco Broere, directeur van Louwman Retail, tegen het AD.

Belasting van Personenauto’s en Motorfietsen

De BPM is in 2015 weer flink omhoog gegaan. In 2014 vielen benzineauto’s met een CO2-uitstoot tot 88 gram per kilometer en dieselauto’s met een CO2-uitstoot tot 70 gram per kilometer onder de belastingvrije-schijf. Deze schijf is per 1 januari 2015 volledig afgeschaft, alleen auto’s zonder CO2-uitstoot zijn nog vrij van BPM. Ook tarieven in de hogere schijven zijn flink gestegen. “Wij hebben in december heel veel Toyota Aygo’s verkocht. Deze kleine auto, die rond de 10.000 euro kost, was tot de jaarwisseling vrij van BPM. Nu moet er wel BPM over worden betaald. Dat scheelt op zo’n Aygo toch al gauw duizend euro.” aldus Broere.

Bijtelling Leaseauto’s

Per 1 januari 2015 zijn de bijtellingspercentages aangescherpt. Dit betekent dat auto’s die in 2014 nog in een zuinig tarief vielen, dit jaar in een hoger tarief kunnen gaan vallen. De maximale uitstoot voor het 14 procent-tarief is van 89 gram per kilometer verlaagd naar 83 gram per kilometer.