Nederlandse toeristen krijgen meeste autoschade in Frankrijk

Ruim de helft van de Nederlanders gaat op vakantie met de auto. Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dit gaat niet altijd goed. Soms leidt bijvoorbeeld een ongeval tot schade aan de auto. Goedkoopsteautoverzekering.net zocht uit in welke landen dit jaar Nederlandse vakantiegangers dit het vaakst overkomt.

Tijdens de zomervakantie ontvangt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance vooral meldingen uit Frankrijk. Daarna komen de meeste schadeclaims uit achtereenvolgend Duitsland, België, Italië en tenslotte Spanje en Oostenrijk.

Dat uit deze landen de meeste meldingen binnenkomen, is gedeeltelijk te verklaren doordat hier nou eenmaal veel Nederlandse toeristen naartoe gaan. Zo is Frankrijk volgens het CBS dit jaar de meest populaire vakantiebestemming. Ook andere meldingen van schade, zoals schade aan een koffer, komen vooral uit dit land.

Vorig jaar lag dit anders. Toen vonden de meeste ongevallen plaats in Duitsland. Dat bleek uit onderzoek van Goedkoopsteautoverzekering.net. Ook dit land staat meestal in de top drie van vakantiebestemmingen.