Mercedes schets toekomstbeeld van zelfrijdende auto

Veel automerken houden zich bezig met de technologie achter de zelfrijdende auto. Zo heeft de zelfrijdende auto van Audi in Amerika al 900 kilometer gereden, al zat er voor de zekerheid nog wel een bestuurder bij. Mercedes-Bentz gaat nog een stapje verder en presenteert het prototype F015 Luxary in Motion. Het design van deze auto laat zien hoe auto’s er volgens Mercedes over 25 jaar uit zullen zien.

Zelfrijdende auto van Mercedes

De F015 Luxary in Motion heeft, zoals de naam al doet denken, een luxe design. Het model bestaat uit staal, aluminium en koolstofvezel. De auto heeft twee elektromotoren met een vermogen van 272 PK. De elektrische energie wordt opgewekt door een brandstofcel. Na 6,7 seconden kan de zelfrijdende auto van Mercedes al een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken, de maximale snelheid is 200 kilometer per uur.

Draaiende stoelen

Het meest opvallende aan het design van de de zelfrijdende auto van Mercedes, zijn de draaiende stoelen. De voorste stoelen kunnen omgedraaid worden, zodat deze tegenover de achterste stoelen komen te staan. Zo kunnen de inzittenden gezellig met elkaar kletsen, terwijl de auto zelfstandig rijdt. Ook zorgen de draaiende stoelen voor extra comfort bij het instappen. Bij het openen van de deuren draaien de stoelen namelijk met 30 graden richting de deuropening, zodat de passagier direct kan gaan zitten. De F015 Luxary in Motion bevat zes beeldschermen die met touchscreen te bedienen zijn, hierdoor hoeven de passagiers zich niet te vervelen.

Helaas gaat de F015 Luxary in Motion niet in productie, met dit concept wil Mercedes een toekomstbeeld schetsen van auto’s in 2030.