Local Motors presenteert 3D-geprinte auto

In Detroit is gisteren de North American International Auto Show van start gegaan. Local Motors presenteerde hier een 3D-geprinte auto. De auto, genaamd de Strati, wordt ter plekke geprint.

3D-geprinte auto

De Strati is gemaakt van ABS plastic, wat is versterkt door koolstofvezel. Het materiaal voor het ontwikkelen van deze auto is gedoneerd door Local Motors, Oak Ridge National Laboratory, Cincinnati Incorporated en SABIC. Alles wat bestaat uit één soort materiaal, is geprint. Denk bijvoorbeeld aan het frame, de body en een deel van het interieur. Overige onderdelen zoals de batterij, de motoren, de bedrading en de wielen, kunnen niet worden geprint. Deze onderdelen komen van de Renault Twizy, een elektrische auto. Het duurt 44 uur om de Strati te printen. Het doel van Local Motors is om dit proces te versnellen zodat het mogelijk wordt de auto in een dag te printen.

Maximale snelheid

De Strati voldoet aan de Amerikaanse regels en voorschriften voor voertuigen, dit betekent dat er mee gereden mag worden op de openbare weg. Het is echter niet toegestaan om met de Strati de snelweg op te gaan, de maximale snelheid van de auto is namelijk beperkt tot 40 kilometer per uur.

In 2015 op de markt

De CEO van Local Motors laat weten dat de prijs van de Strati in Amerika tussen de 18,000 dollar en 30,000 dollar zal liggen. De auto moet nog wel uitgebreid getest worden voordat hij op de markt komt. Consumenten hoeven echter niet lang te wachten, Local Motors wil later dit jaar al beginnen met het verkopen van de 3D-geprinte auto. Via de website van Local Motors kunnen consumenten de 3D-geprinte auto al reserveren. Zij worden dan via e-mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en krijgen het direct te horen als de auto op de markt komt.

De CEO van Local Motors Jay Rogers zegt dat de Strati de eerste is van de drie auto’s die Local Motors gaat verkopen. Uiteindelijk wil hij ook auto’s maken die geschikt zijn voor de snelweg.