Goedkoopste autoverzekering jongeren

Wat is de goedkoopste autoverzekering jongeren? Als jongere ben je natuurlijk op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Je wil graag een lage premie, maar ook goed verzekerd zijn. Wij helpen je graag een handje, door het aanbod van de diverse verzekeraars op een rij te zetten, zodat jij kan beginnen met vergelijken. Wellicht kun je de nodige euro’s besparen door over te stappen.

Autoverzekering jongeren

Omdat veel jongeren nog niet lang in het bezit zijn van hun rijbewijs, hebben ze dus ook nog geen of weinig schadevrije jaren opgebouwd. Schadevrije jaren drukken immers op de premie. Des te meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, des te meer premiekorting je krijgt. De verzekeraar weet bij iemand met veel schadevrije jaren dat hij relatief weinig risico loopt dat deze persoon schade rijdt, vandaar het geven van premiekorting. Zo ben je dus goed verzekerd en betaal tegelijkertijd een lage premie. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar zorg dus dat je geen schade oploopt!

Als je gaat beginnen met het zoeken naar een goedkope autoverzekering, is het belangrijk om naast het aanbod van de diverse verzekeraars , ook te letten op de voorwaarden die er gesteld worden. In ieder geval hopen wij dat je met het vergelijken de nodige euro’s kunt besparen.

Goedkoopste autoverzekering

De WA-verzekering is de autoverzekering die wettelijk verplicht is. Deze is ook het goedkoopst. Als je uitgebreider verzekerd wil zijn, dan kun je ervoor kiezen om een WA-beperkt casco verzekering afsluiten. De uitgebreidste verzekering is de WA Volledig Casco verzekering (All risk). Deze verzekering wordt vaak alleen voor nieuwe auto’s afgesloten. Heb je een tweedehands auto, dan is een WA-verzekering vaak al genoeg.

Sommige verzekeraars bieden een speciale autoverzekering voor jongeren aan. Je kunt dan soms profiteren van een lage premie, maar let goed op eventuele kleine lettertjes in de polisvoorwaarden. Bekijk eerst in het aanbod van de diverse verzekeraars welke als beste uit de bus komen. De goedkoopste autoverzekering jongeren afsluiten wordt dan een fluitje van een cent.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013