Een derde van automobilisten rijdt schade door winterse weersomstandigheden

Bijna de helft van de automobilisten laat met winters weer de auto staan. Van de mensen die toch besluiten met de auto te gaan bij slecht weer, kruipt 87 procent met spanning achter het stuur. Dit is terecht, want ruim een derde van de automobilisten heeft eerder schade gereden door winterse weersomstandigheden. Goedkoopsteautoverzekering.net geeft automobilisten tips om in de winter goed voorbereid de weg op te gaan.

Meest voorkomende schades

Volgens de ANWB zijn de meest voorkomende schades in de winter een eenzijdige aanrijding (16 procent), parkeerschade (9 procent), een botsing met een andere auto (8 procent), een kop-en-staart botsing (5 procent) en ruitschade (5 procent).
De weeromstandigheid waarbij de meeste schade wordt gereden is gladheid (62 procent). Verder wordt vaak schade gereden in geval van sneeuw (14 procent), regen (11 procent), rijden in het donker (9 procent) en laagstaande zon (8 procent).

Vrouwen rijden minder schade

Van de vrouwen is 93 in de winter zenuwachtig achter het stuur bij slechte weersomstandigheden, tegenover 81 procent van de mannen. Hierdoor rijden vrouwen voorzichtiger en rijden zij minder snel schade dan mannen. Van de mannen rijdt 39 wel eens schade door winters weer en van de vrouwen slechts 28 procent.

Winterschade voorkomen

Goedkoopsteautoverzekering.net waarschuwt automobilisten om veilig de weg op te gaan: “Het is belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan bij slechte weersomstandigheden. Haal in geval van sneeuw voordat u gaat rijden alle sneeuw van uw auto af, het kan namelijk erg gevaarlijk zijn wanneer de sneeuw op uw ruit waait tijdens het rijden. Zorg er wanneer het glad is voor dat u niet te snel rijdt en afstand houdt van de auto voor u. Ook is het verstandig om over te gaan op winterbanden als de temperatuur onder de zeven graden daalt.”