Autobezitters betalen mogelijk meer premie na nieuwe EU-regels

De Europese Commissie kondigde deze week nieuwe plannen aan om slachtoffers van een ongeluk beter te beschermen tegen problemen met de autoverzekering. Maar de autobezitter krijgt daardoor mogelijk wel een hogere rekening gepresenteerd, zo ondervond Goedkoopsteautoverzekering.net.

“Veel mensen bezitten een auto en elke EU-burger kan slachtoffer zijn van een ongeluk. Of dit nou in je thuisland gebeurt of in het buitenland, een gepaste vergoeding is op z’n plek”, zo stelde EU-commissaris Valdis Dombrovskis in een persbericht.

De EU-commissaris wil eenduidige regelgeving wat betreft autoverzekeringen in alle lidstaten. Zodat EU-burgers te maken krijgen met dezelfde regels omtrent schadevergoeding bij een auto-ongeluk in het buitenland, of in eigen land waarbij iemand uit een andere lidstaat is betrokken.

De bedoeling is dat autobezitters daarmee de schadevergoeding krijgen waar ze recht op hebben. Maar hierdoor groeit de premie die ze maandelijks betalen mogelijk wel. Zo staat onder meer in de plannen dat verzekeraars een beter beeld zouden moeten krijgen van het schadeverleden van iemand die verhuisd is naar een andere lidstaat. Hoe meer schade deze bestuurder in het verleden heeft gehad in een ander land, hoe hoger de premie daarna uitvalt.

Golf buggies en grasmaaiers

Bovendien staat in de opzet van de plannen dat EU-burgers zich zo goed mogelijk moeten verzekeren, wat betekent dat ook eigenaren van onder meer golf buggies en grasmaaiers zich dienen in te dekken.

The Sun meldt dat zelfs de verzekeringsmarkt zegt dat deze maatregelen “onnodig zijn” en dat wordt verwacht dat de extra premie’s een hoop geld gaan kosten. Als huiseigenaren voor alle vervoersmiddelen die op privéterrein worden gebruikt een verzekering moeten afsluiten, kost dat hen mogelijk duizenden euro’s.

De plannen, die in oktober van kracht moeten gaan, zijn nog niet definitief. Via een enquête worden autobezitters en bedrijven online gevraagd wat ze van de plannen vinden en welke koers de autoverzekeringsmarkt volgens hen moet varen.

Volgens de Europese Commissie is het de hoogste tijd om de regelgeving te herzien: “De wetgeving is al vanaf 1972 in ontwikkeling maar de laatste aanpassing dateert uit 2009, ondanks veranderingen zoals bijvoorbeeld de komst van de zelfrijdende auto”.