Wat is een WA plusverzekering?

Veel verzekerden denken dat een WA plusverzekering een andere verzekering is dan een WA beperkt cascoverzekering. Dat is niet zo. Een WA plusverzekering is een andere benaming voor een WA beperkt cascoverzekering.

Schade van buitenaf
De WA plusverzekering is een verzekering die extra dekking biedt voor schade, die is veroorzaakt door factoren van buitenaf. Dat betekent in het kort dat de schade is gedekt, als het niet door uwzelf is veroorzaakt. Denk daarbij aan ruitschade, schade door brand, diefstal een botsing met een loslopend dier, een natuurramp en netatuurgeld. Zelden komt ook schade door luchtvaartuigen voor. Toch wordt deze vorm van schade ook gewoon vergoed. Heeft u schade aan uw voertuig, die u zelf heeft veroorzaakt? Dan vergoedt de autoverzekering helaas niets.

Het grote verschil met een WA-verzekering, is dat bij een WA-verzekering alleen de schade aan andermans auto wordt uitgekeerd. Dat klinkt niet logisch, maar dat is het wel: u veroorzaakt schade aan andermans voertuig, zonder opzet. Alle schade aan de eigen auto, vergoedt de autoverzekeraar bij een WA verzekering niet. De dekking voor schade aan het eigen voertuig is dus de ‘plus’ in deze WA plusverzekering.

Tussenvariant
De WA plusverzekering/beperkt cascoverzekering is de tussenvariant. U kunt kiezen voor een WA, WA plus of AllRiskverzekering. Meestal wordt de WA plusverzekering afgesloten voor auto’s die ongeveer vijf tot acht jaar oud zijn. Door het afsluiten van een dergelijke verzekering zijn de hoge kosten van bijvoorbeeld diefstal of brand verzekerd. De verzekerde hoeft deze enorme kostenpost dan niet meer helemaal zelf op zich te nemen.

Een auto ouder dan acht jaar is het extra verzekeren niet waard. De dagwaarde ligt te laag om de premie van een WA plusverzekering er tegen op te laten wegen. Toch is het niet zo dat de autoverzekering zal afwijzen om de leeftijd van de auto. Het is een persoonlijke keus. Op onze website komt u er achter welke autoverzekering het best bij u past. U kunt eenvoudig de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo maakt u altijd de juiste keus.

Overstappen?
Heeft u al een autoverzekering? Dan kunt u onze website gebruiken om eventueel over te stappen.  Door uw gegevens (zoals uw merk, type, leeftijd, postcode en het aantal schade vrije jaren) in te voeren op onze website, komt u er achter welke autoverzekering het allervoordeligst is.

U kunt dan doorklikken via ‘info & afsluiten’. Zo komt u terecht op de website van de autoverzekeraar. Daar staan ook alle voorwaarden van de verzekering. Dan kunt u in uw eigen tempo, met het eigen gemak, de polisvoorwaarden doorlezen. Bij vragen kunt u dan contact opnemen met de aanbieder. Via onze website vergelijkt u eenvoudig meerdere verzekeringen. Tegelijk. Op die manier krijgt u een goed overzicht van de mogelijkheden in verzekeringsland.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.