WA Casco goedkoper dan WA verzekering


Een auto kan WA casco verzekerd worden tegen de premie van een WA verzekering. Dat blijkt uit onderzoek van verschillende vergelijkingssites. Onderling zijn er grote verschillen in de hoogte van een premie. Zo is het mogelijk om je auto all risk te verzekeren tegen een WA premie.

Verzekeren tegen de laagste prijs
Voor veel automobilisten is het verleidelijk om zich te verzekeren tegen de allerlaagste prijs. De automobilist kiest dan liever niet voor een WA cascoverzekering, omdat deze vaak duurder lijkt. Maar het kan juist behoorlijk lonen om een beperkt cascoverzekering af te sluiten. Een WA cascoverzekering kan wel tot 52 procent goedkoper zijn dan de duurste WA verzekering.

Verplicht
Iedere eigenaar van een auto is verplicht om zich tenminste te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Het is de basisverzekering voor auto’s. Een WA Cascoverzekering dekt ook de schade door schuld. Ook, brand, diefstal, vandalisme en ruitbreuk zijn dan verzekerd. Het is een vrijwillige keuze om je daarvoor te verzekeren.

Door autoverzekeringen te vergelijken, krijgt de verzekerde inzicht in de wereld van autoverzekeringen. Leeftijd en waarde van de auto’s, maar ook het merk van de auto en de ervaring van de bestuurder zijn belangrijke factoren voor de autoverzekering.

Grote verschillen
De allergoedkoopste verzekeraar vraagt zo’n 25 euro per maand voor een WA Cascoverzekering. De allerduurste verzekeraar, bood een WA-verzekering aan voor 38 euro per maand. Dat is een verschil van 13 euro. Dat verschil werkt niet in het voordeel van de verzekerde. Uit het onderzoek van de vergelijkingssites bleek dat in 85 procent van de vergelijkingen, een WA Cascoverzekering goedkoper is dan de allerduurste WA-verzekering.

Dure auto’s verzekeren
Wie een dure auto heeft, zal meer moeten betalen aan de verzekering. Vanaf ongeveer 40.000 euro is het niet meer mogelijk om een WA Cascoverzekering af te sluiten tegen een lagere premie dan de duurste WA-verzekering. Dat komt doordat de cascopremie voor deze prijsklasse in totaal lager is dan de cataloguswaarde. In zo’n geval is een all riskverzekering de beste keus.

Niet kiezen voor een uitgeklede verzekering
De automobilist doet er goed aan om te kiezen voor de voordeligste verzekering. Kies niet voor een uitgeklede verzekering tegen de laagste prijs. Ga na wat voor eisen je stelt aan de autoverzekering. Zo kun je een verstandige keuze maken, tegen een voordelige premie.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.