Verschillende verkeersregels EU verwarrend voor vakantiegangers

Elk land heeft z’n eigen regels, ook als het op verkeersveiligheid aankomt. Daarom verschilt het per land welke voorwerpen verplicht zijn om mee te nemen in de auto. Dit zorgt voor veel verwarring en boetes onder vakantiegangers, aldus goedkoopsteautoverzekering.net.

Elk land mag zijn eigen eisen stellen als het op verkeersveiligheid aankomt. Dit resulteert in verwarrende taferelen voor de vakantiegangers, voor wie het vaak onduidelijk is welke voorwerpen nou verplicht zijn om in de auto te hebben in welk land. De gevarendriehoek, bijvoorbeeld, is het enige veiligheidsobject dat verplicht is in alle Europese landen, maar zelfs dit is niet eenduidig. Het verschilt per land hoeveel gevarendriehoeken er in uw auto moeten liggen en of ze binnen handbereik moeten zijn of niet. Sommige veiligheidsobjecten (zoals veiligheidshesjes en verbanddozen) zijn in enkele landen wel verplicht, maar niet voor auto’s met een Nederlands kenteken. Bij onze oosterburen is dit het geval voor alle veiligheidsobjecten (gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidshesjes en reservelampjes). Lekker makkelijk dus, voor Nederlanders. In tegenstelling tot Duitsland stelt Kroatië juist alle veiligheidsobjecten verplicht, ongeacht de herkomst van het nummerbord. Een andere verkeersverplichting, die vaak over het hoofd wordt gezien, is het milieuvignet. Dit vignet wordt tot nu toe enkel in sommige grote steden in Duitsland verplicht gesteld, en kan u al gauw 80 euro schelen.

De laatste paar jaren is de bestraffing van verkeersovertredingen in Europa steeds strenger geworden, waardoor elk jaar meer Nederlanders boetes op de mat krijgen als `souvenirtje’ van hun vakantie. Om dit te voorkomen is het verstandig om voor uzelf duidelijk te hebben wat in welk land verplicht is om in de auto te hebben. Met de applicatie Going Abroad, geproduceerd door de Europese Commissie, checkt u zo de verkeersveiligheid in elk Europees land zelfs offline.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013