Veel schadeclaims door slecht weer

Deze week hebben verzekerden vaker aanspraak gemaakt op hun autoverzekering dan gebruikelijk. De oorzaak daarvan was het slechte weer van de afgelopen dagen. Vooral de extreme sneeuwval leidde tot extra schadeclaims bij de autoverzekeraars.

Miljoenen
Aan het begin van de week begon het in verschillende delen van het land te sneeuwen. Vooral de noordelijke provincies zitten nu nog met gladde wegen door de sneeuwval.
De totale schade aan auto’s loopt in de miljoenen. Er werd vooral veel melding gedaan van blikschade. Deze vorm van schade heeft volgens het Verbond van Verzekeraars naar schatting twee miljoen euro aan schadeclaims gekost.

Boven het gemiddelde
Iedere dag worden er duizenden claims ingediend, die op een normale dag in totaal op 9 miljoen euro per dag uitkomen. Door de sneeuwval gebeurden er meer ongelukken, waardoor de schade hoger kan uitvallen.

Overigens zijn er door het winterweer wel minder mensen de weg opgegaan. De automobilisten die er voor kozen om de weg op te gaan, reden extra voorzichtig. Ondanks die voorzichtigheid ontstaat er vaak blikschade, door een gebrek aan controle over de auto.

Tien procent meer schade
In de afgelopen tijd was er een stijging van tien procent aan schadeclaims te zien. Opvallend is dat de schadeclaims nog verder kunnen oplopen bij aanhoudend winterweer. Dat komt vooral omdat automobilisten langzamerhand gewend raken aan het weer en daardoor meer risico durven nemen.

Schade aan uw auto?
Hoe zit het met schade aan uw auto? Door autoverzekeringen te vergelijken weet u waar u aan toe bent.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.