Veel Nederlandse automobilisten oververzekerd

Uit een onderzoek van Pricewice en onderzoeksbureau Motivication blijkt dat de helft van de Nederlandse automobilisten hun auto te duur heeft verzekerd.

40 procent oververzekerd

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto. Veel automobilisten hebben hun auto echter hoger verzekerd dan nodig is. Pricewise en Motivication hebben de verzekeringsgegevens van 1000 respondenten onderzocht en vergeleken op bouwjaar en dagwaarde. Uit dit onderzoek bleek dat 40 procent van de onderzochte auto’s oververzekerd is. 46 procent van de respondenten die een allrisk-verzekering hebben en 60 procent van de autobezitters met een WA+ Beperkt Cascoverzekering zijn oververzekerd. Opvallend is dat slechts 6 procent van de auto’s is onderverzekerd.

Automobilist overschat dagwaarde

Veel automobilisten overschatten de dagwaarde van hun auto en sluiten een te hoge verzekering af. Dit komt omdat veel automobilisten niet doorhebben dat de dagwaarde van een auto na zes tot acht jaar ruim 65 procent lager is dan de nieuwwaarde. Op dit moment heeft het geen zin meer om je auto allrisk te verzekeren.

Automobilist denkt auto juist verzekerd te hebben

Ook hebben veel autobezitters niet door dat ze hun auto onder of over verzekerd hebben. Meer dan 90 procent van de respondenten denkt namelijk dat ze een juiste verzekering hebben afgesloten. Veel automobilisten vergelijken hun autoverzekering niet met verzekeringen van andere verzekeraars en hebben dus geen idee of het ergens anders goedkoper is.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013