Vaker diefstal van jonge auto’s in 2012

Verzekerden met een relatief nieuwe auto moeten oppassen voor diefstal. In 2012 werden auto’s tot drie jaar oud twee keer zo vaak gestolen als auto’s van acht tot tien jaar oud. Dat staat in een onderzoeksrapport van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Jonge auto’s
Vooral jonge auto’s trokken de aandacht van dieven in het afgelopen jaar. Positief is wel dat er in 2012 twee procent minder auto’s gestolen werden dan in 2011. Daarentegen steeg het aantal gestolen auto’s tot drie jaar met negen procent. Deze auto’s zijn namelijk erg makkelijk te verkopen op de tweedehands automarkt, zegt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Niet altijd gedekt
Niet in alle gevallen wordt diefstal gedekt bij een autoverzekering. Bij bijvoorbeeld een WA-verzekering wordt alleen de schade die de verzekerde aan andermans voertuig aanbrengt gedekt. Wie een WA plus Beperkt Casco en WA plus Volledig Cascoverzekering (All Risk) heeft afgesloten, kan wel rekenen op bijval van de autoverzekeraar.

Preventie
Autodiefstal is nooit helemaal te voorkomen. Toch zijn er wel enkele manieren om het risico te verminderen. Bij woninginbraak nemen dieven nogal eens de autosleutels van de bewoners mee. Daardoor kan men ook gemakkelijk de auto buitmaken. Het is daarom raadzaam om het huis goed te beveiligen en de autosleutels niet openlijk te laten liggen. Ook door een goed beveilingssysteem op de auto aan te brengen wordt de kans op diefstal aanzienlijk verkleind.

Verzekeren
Door een WA plus of Volledig Cascoverzekering af te sluiten, wordt diefstal gedekt uit de verzekering. Door autoverzekeringen te vergelijken krijgt u een goed overzicht van de mogelijkheden bij de verschillende verzekeraars.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.