Toename verkoop van nieuwe auto’s in Europa

Uit de verkoopcijfers van februari 2015 blijkt dat de verkoop van nieuwe personenauto’s in Europa met 7,3 procent is gestegen ten opzichte van februari 2014. Wegens deze groei in verkoop verwacht Goedkoopsteautoverzekering.net dat ook het aantal nieuwe autoverzekeringen zal toenemen.

Grotere stijging

Deze stijging van 7,3 procent is enigszins vergroot in vergelijking met januari 2015, waarin de stijging op 6,7 procent lag, ten opzichte van januari 2014. Dit blijkt uit cijfers van de European Automobile Manufacturers Association.

Europese marktgroei

Spanje maakte de grootste groei door in verkochte auto’s, met een stijging van 26,1 procent. Italië deed het ook niet slecht met 13,2 procent en het Verenigd Koninkrijk verkocht 12 procent meer. De verkoopgroei van Griekenland, die steeg met 12,4 procent, is opmerkelijk aangezien het land op het randje van faillissement ligt.

Nederland daarentegen, had een beperkte groei van maar 2,1 procent. De Nederlandse markt heeft sinds 1970 maar vijf enkele keren zo’n zwakke verkoop gekend. Factoren die hier invloed op kunnen hebben gehad zijn dat het belang bij het hebben van een auto is afgenomen, het vervangen van een auto minder nodig is als gevolg van betere kwaliteit en dat nieuwe auto’s gewoonweg relatief als duur worden gezien.

Toename autoverzekeringen

Ondanks dat de groei in Nederland relatief gezien weinig is, verwacht Goedkoopsteautoverzekering.net toch dat het aantal afsluitingen van autoverzekeringen groter zal worden. Aangezien in 2014 de verkoop van nieuwe auto’s in Nederland een dieptepunt was, waarin er maar 353.978 auto’s zijn verkocht, was het aantal nieuwe contract aansluitingen voor autoverzekeringen ook aanzienlijk laag. Bovendien komen het aantal verwachte verkochte auto’s vrijwel telkens overeen met het aantal verwachte autoverzekeringen die worden afgesloten.

Dat bij elke auto weer een andere autoverzekering hoort, speelt ook een rol in de verwachte toename. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto, hoort negen van de tien keer een nieuwe autoverzekering.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013