Tips kopen nieuwe auto

Welk type auto past bij mij? Velen die een nieuwe auto gaan kopen, stellen zichzelf die vraag. Daarnaast is het momenteel zo dat steeds meer goede auto’s tweedehands worden aangeboden. Zo heeft u als consument nog meer keuze om een voor u geschikt model te vinden. En als u slim bent kunt u flink wat geld besparen. Wij geven u tips voor het kopen van een nieuwe auto.

Wat zijn uw wensen?

Bij het kopen van een nieuwe auto is het raadzaam om van tevoren een wensenlijst te maken met zaken waaraan de auto moet voldoen. Er is een ruime keuze uit nieuwe auto’s en dus zal er bijna altijd een auto zijn die aan al uw wensen voldoet. Het is goed om kritisch te zijn: het kopen van een nieuwe auto is vaak duur genoeg. Zorg dus dat u weet wat u wil, zodat uw auto alle accessoires bezit die u wenst.

Vergelijk!

Wanneer u een wensenlijst heeft gemaakt, kan het voorkomen dat er meerdere auto’s aan uw wensen voldoen. Een tip bij het kopen van een nieuwe auto is om goed te kijken en te vergelijken: maak een lijst met al uw opties. Daar zit ongetwijfeld het type auto bij waar u voor wil gaan.

Maak een proefritje!

Een auto kan er op papier nog zo goed uitzien, alleen de praktijk kan uitwijzen of een auto bevalt en deze helemaal bij u past. Neem de tijd om een uitgebreide proefrit te maken met elk van de kandidaten. Tijdens een proefrit kunt u testen of de auto voldoet aan al uw wensen en eisen.

Meer kosten dan u had verwacht

Een belangrijke tip: houd bij het kopen van een nieuwe auto rekening met bijkomende kosten. Door de hedendaagse techniek en regelgeving kunnen de gebruikskosten van gelijkwaardige auto’s in de praktijk sterk verschillen. Overweeg naast de aanschafprijs ook of de auto voordelig is als het gaat om verbruik, wegenbelasting, onderhoud, verzekering en restwaarde.

Acties en aanbiedingen

Autofabrikanten en -dealers stunten regelmatig met de prijzen van nieuwe auto’s. Wanneer u uw nieuwe auto op het oog hebt, kijk dan goed of er acties gelden op dit model. Wellicht is een concurrerend model door een actie toch aantrekkelijker of behoort een luxere uitvoering door een actie ineens wel tot de mogelijkheden.

Onderhandel!

Wie goed onderhandelt, kan vaak rekenen op extra korting of extra accessoires. Het helpt om bij de onderhandelingen de leveringsvoorwaarden en garantie goed te leren kennen. Ook kan het zinvol zijn om uzelf te verdiepen in de voorwaarden en condities van concurrerende merken. Wees niet bang om een goede deal te sluiten, maar blijf wel realistisch. Onderhandelen gaat eenvoudiger als u een bepaald type auto inruilt of op uw nieuwe auto enkele opties bestelt.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013