Sneeuwval zorgt voor nieuw filerecord

Nederland heeft een nieuw filerecord. Door flinke sneeuwval in het westen van Nederland stond er dinsdagmorgen om 8.40 ruim 1000 kilometer file. Daarmee is het de drukste ochtendspits ooit, zegt de ANWB.

Randstad
Met name de Randstad ondervond hinder van de sneeuw. Rond 10.45, toen de chaos in de rest van het land voorbij was, stond er in de regio Den Haag en op de A12 nog een flinke file, van een goede 25 kilometer.

Ook de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Utrecht werden verrast door de sneeuwval. Boven de lijn Hoorn-Lelystad-Apeldoorn was er minder sprake van overlast.

Sneeuwfront
Nederland kreeg te maken met een sneeuwfront dat heel langzaam over het land trok. In Den Haag is tot 20 centimeter sneeuw gevallen. Daarmee is de stad een uitschieter wat betreft sneeuwhoogtes, zegt Weerplaza.

In het zuidwesten van het land heeft het flink gesneeuwd. Alleen al in de nacht van maandag op dinsdag viel daar meer dan tien centimeter. Het midden van het land was goed voor zo’n 6 centimeter. De noordelijke provincies hebben geen sneeuwval gehad.

Rijexamens afgelast
Door de sneeuwval moest het CBR 400 rijexamens afgelasten. Vooral in de provincie Zuid-Holland gingen de meeste rijexamens niet door. 156 rijexamens werden daar afgelast.

In de noordelijke provincies gaan de examens vooralsnog door.

Veel ongelukken
Op de  snelwegen en de grote provinciale wegen ontstond een chaos door een groot aantal ongelukken. Door het winterse weer vonden er bijna 300 ongelukken plaats. Dat is het dubbele van een normale werkdag.

Volgens een woordvoerder van Allianz Global Assistance, het landelijk centraal meldpunt, gaat het vooral om ongevallen waarbij maar één voertuig betrokken is. Doordat er rustig gereden werd, viel de schade overigens mee.

Een rustige dag voor de Wegenwacht
De Wegenwacht had het “heel rustig”. Dat komt vooral doordat veel automobilisten thuis zijn gebleven. Het aantal pechgevallen bleef daardoor beperkt, volgens een woordvoerder van de ANWB.

De aanrijtijden kunnen in plaatsen waar sneeuw ligt wel langer zijn. De auto’s van de Wegenwacht kunnen namelijk niet altijd opschieten in het verkeer.

Winterweer veroorzaakt vaak meer schade aan de auto. Een goede aanleiding om uw autoverzekering nog eens onder de loep te nemen. Door autoverzekeringen te vergelijken vindt u een voordelige autoverzekering die bij u past.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.