Rotterdammers betalen de hoogste premie

Rotterdammers betalen het meest voor de autoverzekering. Zij betalen maar liefst 540 euro per jaar voor een WA-Autoverzekering. Daarmee is de gemeente de duurste van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van een grote vergelijkingssite, die alle premies voor WA-verzekeringen binnen heel Nederland heeft bekeken.

Gewichtsklassen
De vergelijker bekeek van mei tot en met juli dit jaar ruim 96.000 vergelijkingen voor autoverzekeringen. Het viel op dat Rotterdammers niet alleen de hoogste prijs betalen voor een autoverzekering, maar ook de zwaarste auto’s heeft. In de verschillende gewichtsklassen van de auto moesten Rotterdammers  het meeste betalen. Den Haag en Amsterdam staan op plek twee en drie.  In Den Haag betaalt de verzekerde 528 euro en in onze hoofdstad 526 euro.

Goedkoopste gemeente
Wie niet veel voor een standaard autoverzekering kwijt wil zijn, kan het best in het Groningse Zuidhorn gaan wonnen. Daar ligt de gemiddelde jaarpremie namelijk op zo’n 311 euro.  Franekereadeel en Sûdwest Fryslan zijn al een stuk duurder, met 442 en 362 euro per jaar. Uit het onderzoek blijkt dat Groningers met een zwaardere auto minder betalen dan Rotterdammers met een gelijksoortige auto. De Groningers hebben ruim 150 euro voordeel. De premie van bezitters van auto’s in Rotterdam ligt gemiddeld op 586 euro per jaar.

In de vergelijking werd rekening gehouden met een verzekerde tussen de 30 en de 60 jaar, waarvan het gewicht tussen de 900 en 1200 kilo is. Bij WA-autoverzekeringen verschillen de dekkingen maar nauwelijks. Dat maakt het vergelijken een stuk eenvoudiger.

Schaderisico
Verzekeraars baseren hun premies op schaderisico. Ze kijken daarbij naar factoren als het gewicht van de auto, hoe oud de regelmatige bestuurder is, hoe hoog de bevolkingsdichtheid van het postcodegebied is en naar het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Nog geen autoverzekering? AutoverzekeringBerekenen.org weet waar je op moet letten.

Vergeet uw huisdier niet apart mee te verzekeren voor auto ongelukken. Informatie hierover is terug te vinden op het DierenverzekeringInformatie.nl

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.