Aanvullende verzekering: Pechhulp en vervangend vervoer

Heeft u er al eens over nagedacht om een speciale verzekering af te sluiten voor pechhulp en vervangend vervoer? Wanneer u uw auto niet kunt missen (bijvoorbeeld voor uw werk), dan kan deze aanvullende verzekering erg handig zijn. Bij sommige aanbieders is vervangend vervoer zelfs gratis inbegrepen. Welke maatschappijen dat zijn, kunt u zien volgens onze handige vergelijkingscheck.

Pechhulp

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u meerdere keuzes als het gaat om dekking en eventuele aanvullende verzekeringen. Een van die aanvullende verzekeringen is een verzekering voor pechhulp. Deze kunt u bij uw autoverzekering afsluiten om verzekerd te zijn van hulp wanneer u onderweg pech krijgt met uw auto.

Bent u al verzekerd voor pechhulp, dan zal uw pechhulpservice vanuit uw pechhulpverzekering altijd proberen om de schade ter plaatse te repareren. Als dat niet lukt, dan wordt u doorgestuurd naar een garage. Kunt u vanuit de garage niet direct met uw gerepareerde auto wegrijden, dan is er vaak vervangend vervoer mogelijk. Op die manier kunt u uw reis toch nog voortzetten.

Pechhulp buitenland

Afhankelijk van het dekkingsgebied dat u kiest bij het afsluiten van de pechhulpverzekering kunt u aanspraak maken op pechhulp voor uw auto in Nederland of in het buitenland. Meestal kunt u kiezen uit deze twee dekkingsgebieden: pechhulp Nederland of pechhulp buitenland. Bij die laatste bent u zowel in Nederland als daarbuiten verzekerd. Soms kunt u bij het afsluiten van een dekking voor pechhulp voor kiezen om ook in uw woonplaats verzekerd te zijn of recht te hebben op een vervangende auto bij pech.

Pechhulp vergelijken

Het is zeker de moeite waard om te kijken of pechhulp al binnen uw autoverzekering gedekt is. Sommige autoverzekeringen hebben pechhulp al in de dekking van hun casco verzekering opgenomen. U hoeft pechhulp dan niet aanvullend te verzekeren en zo bespaart u de nodige euro’s. Om te weten welke verzekeringen pechhulp dekken, kunt u autoverzekeringen met elkaar vergelijken.

Alternatieven

U kunt dus een pechhulpverzekering afsluiten, maar er zijn ook andere manieren om in geval van pech hulp te krijgen. Het meest bekende alternatief is waarschijnlijk de pechhulpdienst van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, ofwel de Wegenwacht.

Of u liever een dekking voor pechhulp via je autoverzekering wil afsluiten of dat u pechhulp voor uw auto liever los wilt regelen, ligt aan uw persoonlijke voorkeur. Het is sowieso de moeite om na te gaan of u al voor pechhulp verzekerd bent, voordat u er een extra dekking voor afsluit. Op die manier voorkomt u dat u oververzekerd bent voor teveel premie betaalt. Want u wil natuurlijk wel kunnen rekenen op een goede service of vervangend vervoer.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013