Papierwinkel? Mobiel!


Wie schade heeft aan zijn auto, kan dit melden aan de autoverzekeraar. Vroeger gebruikte men daarvoor het oude papieren schadeformulier, waarbij vervolgens een hele papierwinkel kwam kijken. Een vrij traag proces, met veel extra rompslomp. Dat kan tegenwoordig een stuk sneller. De stichting EPS ontwikkelde een mobiele website, waarmee iedere verzekerde voor de autoverzekering schade kan melden.

Smartphone of tablet
Een schademelding doen vanaf de smartphone of tablet, is eenvoudig. Vroeger kregen beide partijen kopieën van de schademelding. Tegenwoordig kan dat via een sms. De andere partij krijgt, bij een schademelding via de website mobielschademelden.nl, meteen een sms. Daarin staat een samenvatting van de melding.

Online schade melden kan via de website www.mobielschademelden.nl. Ook heeft deze website een app, die is te vinden in de App Store en in de Google Play-store. Daarmee is het beschikbaar voor zowel verzekerden met een iPhone, iPad of iPod, als voor verzekerden met een Android-toestel. Wie Windows gebruikt, kan schade melden door simpelweg naar de site te surfen. De app kost overigens helemaal niets. Het is gratis, zonder kleine lettertjes, te downloaden via de genoemde digitale winkels.

Voordelen
Het digitaal melden van schade brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo hoeft u geen formulieren meer invullen en op te sturen. Daarnaast beantwoordt u alleen vragen die relevant zijn voor dit ongeval. Dus bent u meteen van het ‘n.v.t.’ invullen af.

Alle gegevens worden automatisch digitaal opgehaald. En de locatie van het ongeval kunt u vaststellen via GPS. Foto’s voegt u ook eenvoudig toe aan uw melding. Er wordt daarna een zogeheten ’ticket’ geopend. Daarmee kunt u de schademelding precies volgen. U blijft op de hoogte van wat er gebeurt.

Testen
Natuurlijk wil u niet voor verrassingen komen te staan op het moment van schade. Daarom heeft mobielschademelden een extra functie gebouwd. Daarmee kunt u een proefmelding doen. Zo weet u precies hoe het digitaal schade melden in zijn werk gaat. Wel zo handig.

Let op!
Het is belangrijk om te weten dat u niet alle schade kunt melden via mobielschademelden.nl. Stel dat iemand gewond raakt bij een ongeval, of dat er een buitenlands voertuig betrokken is bij de aanrijding. Dit zijn gevallen waarin u de schade niet mobiel kunt melden. Hiervoor moet u nog steeds het Europees Schadeaangifteformulier gebruiken. Dit komt doordat verschillende landen en verschillende verzekeraars aparte manieren hebben om dit soort schade af te handelen.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.