Pakketjes laten bezorgen in je auto

 Mensen zijn steeds minder vaak thuis. En dat is een probleem, want er wordt tegenwoordig juist steeds meer via het internet besteld. Het pakje bij de buren afleveren heeft vaak ook geen zin, want de buren zijn ook niet thuis. Waar zijn de mensen dan? Voor een groot deel op hun werk, of onderweg natuurlijk. Volvo komt met een nieuw systeem om het pakketje niet meer naar huis te laten sturen, maar naar je eigen auto.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt als volgt: Wanneer je iets bestelt en het in je auto wil laten bezorgen, in bijvoorbeeld een parkeergarage, kun je dit bij je bestelling aanvinken in een speciale app. De locatie van je auto wordt dan getraceerd. Met een speciale digitale sleutel heeft de bezorger dan de mogelijkheid om de auto met een code één keer te openen. De eigenaar van de auto kan op dat moment zien wanneer de auto geopend is en wanneer deze weer gesloten is.  Het systeem is gebaseerd op het Connected Car Systeem dat Volvo al eerder heeft ontwikkeld.

Besparing

Wel 60% van de pakjes die bezorgd moeten worden bij een adres, gaan uiteindelijk weer mee terug. Dit kost de pakketindustrie wel tot 1 miljard euro in een jaar. Op die manier wordt er niet alleen geld bespaart, maar ook brandstof. Het scheelt heel wat kilometers als een pakketje meteen juist kan worden bezorgd. Dus ook fijn voor het milieu.

Met dit nieuwe systeem levert het niet alleen tijdwinst op voor de bezorger, maar ook voor de klant. Want zij moeten er anders weer achteraan wanneer zij het pakje opnieuw kunnen laten bezorgen, of waar ze het anders kunnen ophalen.

Veiligheid

Er wordt op dit moment getest hoe betrouwbaar het systeem is. Volvo bekent nog geen manier te hebben bedacht om de oneerlijke bezorgers eruit te halen. Je geeft natuurlijk wel heel wat prijs als je iemand je auto laat openen zonder dat jij er in de buurt bent. Eén tip dus; laat in ieder geval geen waardevolle spullen in de auto achter. Want met de auto wegrijden kan de bezorger toch niet zonder sleutel.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013