Ouderen betalen meer voor autoverzekering

Ouderen betalen gaan meer betalen voor een autoverzekering. Ongeveer een derde van de autoverzekeraars verhoogt de premies voor ouderen, zonder dat vooraf aan te kondigen. Bijna de helft van de verzekeraars weigert zelfs seniore klanten. Dat meldt de Consumentenbond.

Onzin
“Onzin” noemt Bart Combée van de Consumentenbond het. Het is voor hem onbegrijpelijk dat verzekeraars een hoger tarief rekenen voor senioren. “Als ouderen al meer risico lopen, dan kunnen verzekeraars dat risico verrekenen in het bonus/malus systeem.”

Grote verschillen
Volgens de bond zijn de verschillen in premies groot. Bij sommige verzekeraars zijn zestigplussers eerst goedkoper uit, om vervolgens een hoger tarief te betalen. Bij andere verzekeraars blijft de premie gelijk, en bij weer een andere verzekeraar loopt de premie na het 60e levensjaar behoorlijk op.

De grootste uitschieter is volgens de Consumentenbond verzekeraar Avéro. Daar betaalt een 55-jarige een premie van 592,50 euro per jaar. Polisdirect.nl weigert nieuwe verzekerden van 65 jaar en ouder.

Een verrassing
De premieverhoging is voor veel verzekerden een onaangename ‘verrassing’ blijkt uit het onderzoek, aangezien de polisvoorwaarden de leeftijdsgebonden premieverhogingen niet vermelden. Veel verzekerden merken daarom het nieuwe tarief pas op als de rekening daadwerkelijk op de deurmat valt, of via de brief die bij het nieuwe polisblad meegestuurd wordt.

Vergelijken
Door autoverzekeringen te vergelijken en de premies te berekenen komt de verzekerde er achter welke verzekeraar een hogere premie vraagt voor senioren. Bovendien roept de Consumentenbond ouderen op om hun ervaringen met premies voor autoverzekeringen te melden via het meldpunt Autoverzekeringen en leeftijd.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.