Opzeggen autoverzekering

Je wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar, de premie is onverwacht verhoogd of hebt je auto verkocht en wilt daarom je verzekering opzeggen. Hoe gaat het opzeggen in zijn werk en wat is het opzegtermijn?

Opzegtermijn

In tegenstelling tot je zorgverzekering kun je je autoverzekering wel het hele jaar door opzeggen. Je moet daarvoor bij de meeste verzekeraars wel eerst een jaar verzekerd zijn. Na dat jaar kun je dagelijks je verzekering opzeggen. Er geldt dan wel een opzegtermijn van een maand. Dus stel je zegt op 2 maart op, dan eindigt je verzekering definitief op 2 april. Dit is alleen zo bij verzekeraars die zijn aangesloten bij de Bond Van Verzekeraars, bij sommige (nieuwe) autoverzekeraars kun je vanaf dag 1 al dagelijks opzeggen.

Opzeggen bij gewijzigde voorwaarden

Wanneer onverwacht de polisvoorwaarden negatief worden veranderd of de premie wordt verhoogd door je verzekeraar, mag je tussentijds de verzekering opzeggen. Het moet hier dan wel gaan om een verandering van de algemene voorwaarden, niet een verandering ten gevolge van schade. Let er op dat je dit binnen 30 dagen na de wijziging opzegt.

Opzeggen huidige verzekering

Het opzeggen van een autoverzekering moet  in de meeste gevallen schriftelijk gebeuren. Al kan het tegenwoordig bij steeds meer verzekeraars ook online via e-mail of een contactformulier op de website.
Opzegbrief
Een opzegbrief in feite een korte brief waarin je alleen vermeld wat je wilt opzeggen per wanneer. De reden van het beëindigen van de verzekering hoeft niet eens vermeld te worden, tenzij het gaat om opzeggen vanwege gewijzigde polisvoorwaarden. Hieronder volgt een kort voorbeeld voor het opstellen van een opzegbrief.

 

[Woonplaats, Datum schrijven]

Betreft: opzeggen verzekering

Via deze brief wil ik mijn verzekering met de volgende gegevens graag per [datum] opzeggen.

Naam: [Voor + Achternaam]
Polisnummer: [Polisnummer]
Adres: [Straatnaam + Huisnummer
[Postcode + Woonplaats]

Met vriendelijke groet,

[Naam]

[Handtekening]

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013