Nieuwe auto’s met goedkope verzekering vaak minder veilig

Steeds meer mensen kijken bij de aankoop van een auto naar een bijbehorende verzekeringspremie. Dit kan per auto namelijk enorm verschillen. Een goedkopere premie hangt namelijk vaak samen met een minder veilige auto.

Goedkope autoverzekering bij lichtere auto

Autoexpress stelde een lijst op van tien autotypes met relatief lage verzekeringskosten. Dit waren, op alfabetische volgorde, de Dacia Sandero 1.2, Hyundai i10 1.0, Peugeot Bipper & Partner Petee, Renault Twingo, Seat Mii, Skoda Citigo, Skoda Fabia, Smart ForFour, Vauxhall Corsa en de Volkswagen Up! Dit zijn relatief lichtere auto’s en het voordeel voor de verzekeraar is dan ook dat dit soort auto’s minder schade veroorzaken. Daar komt bij dat het type auto verzekeraars heel veel vertelt over de bestuurder. Zijn bestuurders van een Volkswagen Golf namelijk gemiddeld genomen agressiever op de weg? Dan wordt de premie hoger.

Lichtere auto’s blijken minder crashbestendig

Euroncap test auto’s op hun veiligheid door ze te laten crashen met dummy’s. De meeste van de net genoemde auto’s scoren relatief laag op deze tests. De meest degelijke auto’s zijn vaak ook zwaarder. Daar komt bij dat de genoemde auto’s relatief goedkoop zijn. Bij duurdere auto’s wordt er nog meer moeite gedaan voor de veiligheid, wat in de crash tests te zien valt.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013