Mensen met autoverzekering vaak oververzekerd

Kijkt u wel elk jaar goed naar uw autoverzekering? Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van de autobezitters oververzekerd is, terwijl bijna driekwart van de mensen denkt dat dit niet zo is.

Oververzekerd

Wat houdt oververzekerd nou precies in? Veel Nederlanders zijn als voorbeeld driedubbel verzekerd voor autopech of voor medische kosten in het buitenland. Vooral bij autoverzekeringen hebben veel Nederlanders een te hoge dekking voor de auto of zijn ze dubbel verzekerd. Na een aantal jaar is uw auto ouder en dan is het vaak niet nodig om dezelfde hoge dekking te houden als toen u de auto kocht.

Besparen op dekking

Autobezitters sluiten de verzekering af en kijken er niet meer naar om. Door eens per jaar de autoverzekering na te kijken zouden zij al snel zo’n driehonderd euro per jaar kunnen besparen. Bijna de helft van de mensen met een allrisk autoverzekering heeft een auto ouder dan vier jaar, terwijl wordt aangeraden vanaf vier jaar een Beperkte Casco dekking af te sluiten. Heeft u echt een all risk verzekering nodig? Of is uw auto al ouder dan vier jaar? Probeer hier elk jaar even naar te kijken zodat u niet te veel geld betaald.

Besparen op aanvullende autoverzekering

Naast de te hoge dekking hebben consumenten zichzelf vaak dubbel verzekerd. Zo heeft meer dan eenderde een schade inzittendenverzekering en ook nog ongevalleninzittendenverzekering. Voor het grootste deel overlappen deze verzekeringen elkaar. Aanvullend verzekeren is goed, maar bekijk eerst of het niet overlapt met een andere verzekering en of het wel echt nodig is.

Eénvierde van de autobezitters is verzekerd voor pechhulp via hun autoverzekering, maar ook verzekerd via ANWB of Route Mobiel. Van deze mensen krijgt 58% zelfs een  mobiliteitsservice via hun autodealer. Ondanks al deze feiten, denkt 70% van de oververzekerde autobezitters dat zij niet oververzekerd zijn.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013