Kortingen autoverzekering

Op dit moment bieden verschillende autoverzekeraars leuke kortingen en andere extraatjes aan bij het afsluiten van een autoverzekering. Op deze manier kunnen consumenten flink besparen op hun maandelijkse premie voor de wettelijk verplichte autoverzekering. Ook op aanvullende modules kunnen consumenten flink besparen. Om deze reden schrijven we deze keer geen artikel, maar nemen we de belangrijkste kortingen met je door. Op dit moment bieden Ohra, Univé, de ANWB, FBTO en Kruidvat verschillende kortingen aan, aan zowel reeds bestaande als nieuwe klanten.

Kortingen van OHRA
Autoverzekeraar OHRA heeft verschillende kortingen op de premie. Wie een nieuwe autopolis afsluit voor 1 mei 2013, krijgt een korting van 15 procent op de maandelijks te betalen premie. Deze korting loopt het hele eerste verzekeringsjaar. Let wel: deze korting valt alleen te verzilveren bij het online afsluiten van de autoverzekering van OHRA. Wie deze autoverzekering via de telefoon afsluit, heeft geen recht op deze korting.

Daarnaast kunnen verzekerden van OHRA rekenen op een gratis leenauto bij een ongeval, als zij zich tenminste WA plus, Budget WA plus, Allrisk, of Budget Allrisk hebben verzekerd.

Ook de hoge no-claimkorting van Ohra is een absoluut voordeel. Hoe meer schadevrije jaren de verzekerde heeft, en hoe minder hij of zij claimt, des te meer korting kan de verzekerde krijgen. Deze korting kan wel oplopen tot 82 procent op de normale premie. Vanaf veertien schadevrije jaren wordt de maximale korting van 82 procent bereikt. De laagste no-claimkorting ligt op 60 procent, wanneer er geen schadevrije jaren zijn. In het geval van negatieve schadevrije jaren, moet de verzekerde vanzelfsprekend bijbetalen.

Internetkorting bij ANWB
Net als bij OHRA, kunnen nieuwe klanten bij de ANWB rekenen op een internetkorting van 15 procent. Deze actie liep officieel tot en met 31 maart. De actie bleek echter een behoorlijk groot succes, waarna ANWB besloot de actie nog even te verlengen. Vanaf 1 april wordt de actie opnieuw geïntroduceerd. Tot en met 9 juni 2013 kunnen nieuwe verzekerden bij de ANWB in aanmerking komen voor 15 procent korting.

Niet alleen nieuwe verzekerden, maar ook overstappers kunnen profiteren van de korting van de ANWB. De korting is alleen geldig op het Beperkt Cascopakket en het Volledig Cascopakket. Bestaande klanten vissen helaas achter het net; voor hen is de kortingsactie niet geldig. Daarnaast mogen klanten die binnen drie maanden voor de actie al korting kregen op de autoverzekering, niet nog eens meedoen.

Er zijn nog meer voorwaarden om in aanmerking te komen voor de korting: de verzekerde moet een vaste woon- en verblijfplaats hebben, en moet de wettelijke leeftijd van achttien jaar hebben bereikt.

Gratis keuringen bij FBTO
Wie nu een autoverzekering bij FBTO afsluit, kan profiteren van gratis voordelen. Elke verzekerde van FBTO kan de auto gratis laten keuren. Dit kan echter alleen bij de garagebedrijven waar FBO een contract mee heeft.
De gratis FBTO is voor verzekerden online te verzilveren via MijnFBTO, de online manager van FBTO.

Naast de gratis APK biedt FBTO ook de gratis zomer- en wintercheck aan. Een erkend garagebedrijf keurt de auto dan of de auto zomer- en winterklaar is. Deze controle wordt gratis uitgevoerd. Blijkt de auto niet volledig in orde, dan moet daar uiteraard wel voor betaald worden.

Tot slot krijgen verzekerden van FBTO tien procent korting op het onderhoud van de auto en op autobanden van bekende merken. Voorwaarde is wel dat de verzekerde de autobanden aanschaft bij Profile Tyrecenters.

Kortingspunten sparen bij Univé
Er zijn niet alleen maar kortingsacties met een beperkte geldigheidsduur. Voor wie vroeger goed was in het sparen van bijvoorbeeld Freebies en Airmiles, kan dit een aantrekkelijke korting zijn. Onlangs heeft Univé een korting geïntroduceerd waar je als klant ook op langere termijn nog iets aan hebt. De premie van Univé mag dan al wel vrij voordelig zijn, de premie kan nog lager dankzij de kortingspunten die er bij de autoverzekeraar te verdienen vallen. Deze kortingspunten zijn te verkrijgen middels de verschillende verzekeringsgroepen.

Hoeveel kortingspunten je krijgt, is afhankelijk van je verzekeringsgroep. Een auto verzekeren bij Univé levert meteen al één kortingspunt op. Het verzekeren van andere risico’s op de autoverzekering levert ook kortingspunten op. Het idee is simpel: vanaf zes kortingspunten kunnen alle verzamelede kortingspunten verzilverd worden. De totale korting kan oplopen tot wel 15 procent per jaar.

Deze kortingen zijn te verzilveren naast de maximale no-claimkorting van 80 procent op de premie. Bij het afsluiten van een Allrisk Budgetverzekering van Univé krijg je overigens zonder schadevrije jaren al een no-claimkorting van 50 procent op de premie.

Op vakantie met Kruidvat
De laatste in het rijtje van autoverzekeraars met leuke acties, is het Kruidvat. Iedereen die voor 28 april een autoverzekering afsluit, dingt mee naar een vakantie ter waarde van 3000 euro. Deze vakantie wordt verzorgd door reisorganisatie. Wie een duurdere vakantie dan 3000 euro wil, moet zelf bijbetalen.
Een vakantie van 3000 euro komt neer op een zeer luxe vakantie voor twee personen. Wie echter student is, kan al zijn vrienden meenemen door een goedkopere vakantie te kiezen.

De kans dat je die reis wint, is natuurlijk vrij klein. Gelukkig zijn er nog genoeg andere voordelen die de autoverzekering van het Kruidvat de moeite waard maken. De korting op de premie kan oplopen tot 80 procent dankzij de no-claimkortingen. Bovendien zit je niet vast aan een autoverzekering met een lange duur; de autopolis is per maand opzegbaar.

In het geval van een ongeluk, wordt er zo snel mogelijk vervangend vervoer geregeld en wordt de schade zo snel mogelijk gerepareerd.

De kortingsactie loopt op basis van een lotingssysteem. Hoe meer (aanvullende) autoverzekeringen de klant afsluit, hoe meer kans hij of zij maakt de luxe vakantie van 3000 euro te winnen. Ook meedingen naar deze prijs? Dan moet je snel zijn. De actie is gestart op 29 maart 2013 en loopt nog tot 28 april 2013.

 

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.