Korting op autoverzekering met Rijgedrag app

Steeds meer verzekeraars zijn geïnteresseerd in een Rijgedrag app, dit is een app die de rijgedrag van hun klanten observeert om zo de hoogte van de premie hierop aan te passen. Dus rijd je vaak te hard? Dan betaal je meer voor je autoverzekering. Maar als je voornamelijk netjes rijdt, dan krijg je juist korting op je premie.

Op de Nederlandse markt

In Engeland werken Vodafone en adviesbureau Towers Watson al samen met verzekeraar AIG aan deze app om het rijgedrag van de klanten te onderzoeken. Op basis daarvan bepaalt AIG de hoogte van de premies. De Telegraaf meent dat de plannen voor deze app zeer serieus worden genomen onder autoverzekeraars. Volgend jaar wordt de app gelanceerd in Nederland en kunnen de eerste autoverzekeringen hier al gebruik van maken.

Bewuster op de weg

Nederlandse verzekeraars zijn druk in de weer met de bedrijven over de nieuwe polissen die aangeboden gaan worden. Delta Lloyd is van mening dat door de Rijgedrag app de premies eerlijker kunnen worden verrekend omdat deze per klant wordt vastgesteld. Zij voegen toe dat chauffeurs hierdoor ook bewuster zullen zijn van hun rijgedrag.

Werking rijgedrag app

De applicatie zal niet alleen voor Vodafone-gebruikers te verkrijgen zijn, maar ook bij andere providers. Het is de bedoeling dat de app onder andere meet hoe snel iemand optrekt, waar hij of zij rijdt en hoe snel diegene door de bochten gaat. Kortom, de app volgt al je handelingen in het verkeer. Harm Blaak van Towers Watson zegt zich geen zorgen te maken over enige privacyschendingen. Hij meldde als volgt aan De Telegraaf: “De jeugd geeft toch al erg veel prijs via de applicaties en sociale media.”

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013