Korting krijgen op de autoverzekering

Iedere verzekerde wil graag besparen op de premie van de autoverzekering. Goed nieuws: de autoverzekeraar is vaak bereid om extra korting te geven op de autopolis. De premie die wordt voorgesteld, kent vaak nog onderhandelingsruimte.

Extra korting
De autoverzekeraar biedt extra korting aan, om zo zoveel mogelijk klanten aan zich te kunnen binden. Alleen in uiterste gevallen krijgt de klant extra korting. Die korting wordt niet meteen doorgevoerd in de maandelijkse premie, maar bijvoorbeeld in een trede op de bonus/malus-ladder. En zo’n trede omhoog op de ladder, kan toch al snel een besparing van 5 tot 10 procent opleveren.

Schadevrije jaren
Hoeveel de verzekerde betaalt, hangt ook af van het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Wie weinig schade rijdt, is aantrekkelijker om te verzekeren, dan een automobilist die regelmatig schade moet claimen. Wie veel schade rijdt, kan bovendien een opslag op de premie krijgen. Andersom werkt het ook: wie maar weinig schade rijdt, kan wel een korting van 70 of 80 procent opbrouwen. Een jaar geen schade, is een extra trede op de bonus/malus-ladder waard.

Vergelijken
Op onder andere deze website, kunt u verschillende autoverzekeraars met elkaar vergelijken. Niet alleen op de prijs voor een autoverzekering, maar ook op de dekking. Door regelmatig de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kunt u een betere keuze maken. Met de extra kennis die de verzekerde opdoet met het vergelijken van autoverzekeringen, kan de verzekerde contact opnemen met de autoverzekeraar. Dan is de kans reeel dat de autoverzekeraar een extra korting aanbiedt. Zeker als u meerdere verzekeringen bij deze verzekeraar heeft lopen.

Klanten vasthouden
Door een extra korting te geven, kunnen autoverzekeraars klanten aan zich binden. Want ook autoverzekeraars zijn op de hoogte van het bestaan van vergelijkingswebsites. Bovendien wordt er melding gemaakt, zodra een verzekeringsnemer besluit om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. De kans is bovendien een keer per jaar, dat de verzekerde op zoek zal gaan naar een andere verzekeraar.

Jaarlijks overstappen
Het loont om jaarlijks over te stappen. Ieder jaar verschilt de premie bij de verschillende autoverzekeraars immers sterk. Want de goedkoopste autoverzekeraar van vandaag, kan morgen opeens een stuk duurder zijn. Bovendien is goedkoper niet altijd beter. Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het goed om vooral te kijken naar de dekking, die de polis biedt. De verschillen zullen niet al te groot zijn.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.