Inshared komt met Beperkt Casco Extra autoverzekering

Autoverzekeraar Inshared komt met een nieuwe dekking: de Beperkt Casco Extra autoverzekering. Die verzekering is vooral bedoeld voor auto’s die te oud zijn voor een all-riskverzekering, maar te jong  voor alleen een WA dekking.

Zelf schade veroorzaakt? Toch vergoeding
De dekking is uniek, want Inshared dekt bij de nieuwe dekking ook de helft van de schade die de verzekerde zelf veroorzaakt. Tot nu toe zijn er geen andere verzekeraars die dat ook doen. De dekking zit daarmee precies tussen all-risk en beperkt casco in.

De nieuwe autoverzekering biedt dekking tegen eigen schuld aan derden, maar ook tegen schade door diefstal, storm en brand. Verzekerden kunnen ook om verhaalsrechtsbijstand vragen. Ook in het buitenland biedt Inshared hulp. Verder zijn ook ruitschade en diefstal van accessoires gedekt. Als de auto total loss is, geldt de nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling.

Geparkeerde auto
De Beperkt Casco Extra autoverzekering vergoedt ook schade aan geparkeerde auto’s, evenals medische kosten voor een hond of kat als die gemaakt worden aan de hand van een ongeluk met de auto. Daardoor wordt vrijwel alle schade – zowel bij een botsing als bij schade door eigen schuld – gedekt. Alleen het dekkingspercentage verschilt.

Eigen risico
De nieuwe autoverzekering van Inshared rekent wel voor een paar situaties een eigen risico. Zo varieert het eigen risico bij ruitschade van 0 euro tot 250 euro. Het ligt er maar net aan bij wie de verzekerde de reparatie of vervanging laat uitvoeren. Als de auto total loss is, rekent de verzekeraar geen eigen risico.

Bij andere schade betaalt de verzekerde 135 euro, maar dan moet de schade wel hersteld worden door een herstelbedrijf dat samenwerkt met Inshared. De verzekerde moet 250 euro betalen als hij of zij voor een ander bedrijf wil kiezen. De site van Inshared heeft meer informatie over de nieuwe verzekering. Daar kunnen automobilisten ook de premie berekenen.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.