Grootste kans op verkeersongeluk rondom het Leidseplein

Per jaar vinden er in Nederland bijna 100.000 verkeersongelukken plaats. De meeste verkeersongelukken gebeuren in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit komt doordat er meer verkeer is in grote steden dan in kleine steden of dorpen, maar wat zijn de locaties waar in Nederland de meeste verkeersongelukken plaatsvinden?

1. Omgeving Leidseplein, Amsterdam

De omgeving rondom het Leidseplein is met 21 ongevallen in 2013 de gevaarlijkste verkeerslocatie in Nederland. 13 mensen belandde op de spoedeisende hulp en 3 mensen liepen een licht letsel op. De gemeente Amsterdam grijpt in en laat het Leidseplein autovrij maken. Ook wordt de rijweg langs De Balie opgeheven. Deze werkzaamheden duren ongeveer 5 jaar en beginnen in 2015.

2. Omgeving Coolsingel/Blaak, Rotterdam

In Rotterdam in de omgeving Coolsingel/Blaak vonden 19 verkeersongelukken plaats in 2013. Zeven mensen belandden op de spoedeisende hulp. Bij de Coolsingel stappen dagelijks 50.000 mensen over. Er worden hier per jaar vijf mensen aangereden. Zo reed Feyenord-speler Fernandes hier vorig jaar een 19-jarig meisje aan. Zij liep zware botbreuken op en is nu nog bezig met revalideren. De gemeente heeft in september tien interactieve zebrapaden geopend op de Coolsingel. Op het moment dat er iemand overstapt gaan er waarschuwingslichten branden voor de automobilist.

3. Omgeving Waldorpstraat, Den Haag

In de omgeving Waldorpstraat in Den Haag, rond het Haags Openbaar Vervoer museum, hebben 15 verkeersongelukken plaatsgevonden in 2013. Bij 9 mensen leidde dit tot letsel en een bezoek aan de spoedeisende hulp. Er zijn veel kruisingen in deze omgeving en auto’s, fietsers en trams rijden allemaal op hetzelfde wegdek. De gemeente heeft nog geen stappen gezet om deze omgeving veiliger te maken.

4. Schiphol/Haarlemmermeer, Amsterdam

Rondom Schiphol stikt het natuurlijk van de gehaaste vakantiegangers en dit kan wel eens tot verkeersongelukken leiden. In 2013 vonden hier 9 verkeersongelukken plaats. De meeste ongevallen gebeurden op het parkeerterrein. Vaak gaat het om kleine aanrijdingen, er zijn geen doden gevallen en geen van de betrokkenen heeft ernstig letsel opgelopen. In 6 gevallen leidde het wel tot een ziekenhuisbezoek.

5. Omgeving Pieterskerk, Leiden

Rondom de Pieterskerk in leiden vonden in 2013 ook 9 verkeersongevallen plaats. 5 mensen belandden hierdoor op de spoedeisende hulp. De gemeente is bezig met het herinrichten van de Breestraat, om deze omgeving veiliger te maken voor voetgangers. Ook moeten bussen rustiger gaan rijden en zal de nieuwe weginrichting ervoor zorgen dat er minder wordt ingehaald.

Het aantal verkeersongevallen in Nederland is de laatste jaren al afgenomen. Ook is het aantal verkeersdoden in 2013 met 12,5 procent flink gedaald ten opzichte van 2012. De cijfers voor 2014 zijn nog niet bekend.

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013