‘Groene auto’ populairder dan ooit

De ‘groene auto’ is populairder dan ooit. Doordat de CO2-grenzen voor vrijstelling van BPM en motorrijtuigen werden aangescherpt, was er een piek te zien in de verkopen van kleine, zuinige, hybride en elektrische auto’s.

De consument rekent
Autobrancheorganisatie RAI zegt dat steeds meer automobilisten een auto kopen met de portemonnee in het achterhoofd. Men is beter geworden in het uitrekenen van de kosten. Vooral kleine en hybride auto’s zijn aantrekkelijk qua kosten. Daarnaast zijn deze auto’s veel goedkoper om te verzekerden. Dat komt omdat deze auto’s minder massa hebben. Daardoor wordt er bij een aanrijding minder schade veroorzaakt.

Groen verzekeren
Sommige autoverzekeraars geven verzekerden met een auto met energielabel A en B een extra korting op de bonus-malusladder. Ook geven sommige verzekeraars een compensatie voor de CO2-uitstoot.

Schadeherstel
Sommige verzekeraars doen aan ‘milieubewust verzekeren’. Er is dan sprake van zogeheten ‘groen schadeherstel’. Bij die manier van schadeherstellen maakt de schadehersteller vooral gebruik van tweedehandsonderdelen. Het gaat daarbij niet om gevoelige delen zoals slangen, maar om bijvoorbeeld bumpers en plaatwerk.

Internetverzekeraar Inshared is groot voorstander van deze manier van werken. Daarom laat de verzekeraar al hun aangesloten schadeherstelbedrijven op deze manier werken. Toch is er bij hen nog steeds de mogelijkheid om nieuwe onderdelen in de auto te laten zetten. In ruil daarvoor betaalt de verzekeraar dan wel een dubbel zo hoog eigen risico.

Verzekeringsvoordeel valt weg
Wie vorig jaar op de valreep een kleine, zuinige auto kocht om de verhoging van de assurantiebelasting te ontlopen, komt bedrogen uit. Per 1 januari is de assurantiebelasting omhoog gegaan naar 21 procent. Die 21 procent wordt doorberekend in een eventuele naheffing. De naheffing wordt verstuurd aan verzekerden die de jaarpremie vooraf in één keer betaalden.

Zelf op zoek naar een groene autoverzekeraar? Het vergelijken van autoverzekeringen helpt u in uw zoektocht.

Meest gelezen

Verschillende soorten autoverzekeringen

Redactie
16 september 2012

Bonusmalus

Redactie
21 september 2012

Waarden

Redactie
25 september 2012

Reacties zijn gesloten.