Goedkope autoverzekering is even goed als dure

Denkt u dat een goedkope autoverzekering minder goed is dan een dure? Uit onderzoek blijkt dat een goedkope autoverzekering even goed is als een dure autoverzekering. Met een WA casco verzekering bent u uitgebreider verzekerd dan met een WA verzekering, maar bent u dan ook beter verzekerd? Wij vertellen het u graag.

Goedkope autoverzekering is even goed als dureGemiddeld kunt u op uw autoverzekering 120 euro besparen. Daarnaast is gebleken dat een goedkopere autoverzekering net zo goed is als een dure variant. Met een casco verzekering bent u met een duurdere autoverzekering zelfs minder goed verzekerd dan bij een goedkope verzekering. Dat blijkt uit een onderzoek  van het onafhankelijke Verzekeringssite.nl, die 46 verzekeringen heeft vergeleken. Wilt u dus een goedkope autoverzekering of een dure autoverzekering? Met een WA casco verzekering bent u uitgebreider verzekerd dan met een WA verzekering, maar bent u dan ook beter verzekerd?

Bespaar!

Alle Nederlanders kunnen met hun autoverzekering samen ruim 800 miljoen euro besparen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering. Al deze personen houden dan de dezelfde kwaliteit verzekering, maar stappen dus over naar een goedkopere. U kunt uzelf dus de vraag stellen; wilt u een goedkope autoverzekering of toch een dure autoverzekering?

Er zijn diverse autoverzekeringen onderzocht op het gebied van prijs en kwaliteit. Op basis van ruim 10.000 berekeningen van bezoekers is de gemiddelde prijspositie per verzekeraar vastgesteld. Dit cijfer is afgezet tegen de gemiddelde kwaliteitsscore van de aangeboden dekkingen (WA, beperkt en volledig casco).

Nieuwe spelers op de markt

De afgelopen jaren hebben diverse autoverzekeraars nieuwe labels in het leven geroepen. Deze autoverzekeringen zijn absoluut goedkoop, waardoor de betreffende maatschappijen hopen om nieuwe klanten aan te trekken. Het kan daardoor voordelig zijn voor Nederlandse autobezitters om te kijken of er een voordeligere en betere autoverzekering voor hun auto is. Mensen die al langer dan drie jaar hun auto bij dezelfde verzekeraar hebben verzekerd, kunnen meer dan honderd euro besparen. In totaal telt Nederland ruim 6,8 miljoen auto’s. Als al deze autobezitters overstappen, besparen we gezamelijk 800 miljoen euro. Kiest u maar; wilt u een goedkope autoverzekering of nog steeds een dure autoverzekering?

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013