Frustraties in de auto

Jarenlang was een slecht kaartlezende bijrijder de grootste bron van ergernis tijdens het autorijden. Nu bijna iedereen gebruik maakt van GPS-navigatie voor het bereiken van hun eindbestemming, zou je denken dat het allemaal veel gezelliger is geworden in de auto. Niets is minder waar. Nog steeds ergert de bijrijder zich aan de bestuurder en de bestuurder aan de bijrijder. Goedkoopsteautoverzekering.net heeft de grootste bronnen van ergernis voor je op een rijtje gezet.

Grootste Ergernissen  

Dat autorijden niet altijd ontspannend is en veel frustratie met zich mee kan brengen is algemeen bekend. Niet alleen andere weggebruikers worden als irritant ervaren, maar bijrijders ergeren zich aan bestuurders en andersom. Onbekende routes geven het grootste risico voor ruzie in de auto. Het vaakst ergeren bestuurders zich aan bemoeienis van de bijrijderskant. Andersom raakt meer dan de helft van de bijrijders geïrriteerd door de rijstijl van de bestuurder. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 500 Nederlandse automobilisten. De nummer een ergernis van bijrijders is te langzaam rijden. Ook te hard rijden levert veel frustratie op. Bijrijders vinden het daarnaast erg vervelend als aanwijzingen niet worden opgevolgd.

Vrouwen sneller geïrriteerd

De grootste ergernis bij bestuurders is het krijgen van kritiek op hun rijstijl. Ook onduidelijke routeaanwijzingen worden niet gewaardeerd. Als bijrijder hou je ook liever onnodig gepraat en gezang voor je.

Het zijn vooral de dames die geïrriteerd raken in de auto. Het maakt ze niet uit of ze op de bestuurder of bijrijder zijn. Vrouwen zijn daarnaast een stuk gevoeliger voor kritiek op de rijstijl.

Los het op  

Naast dat het natuurlijk voor niemand leuk om te ruziën in de auto, kan het ook leiden tot ongelukken. Gekibbel zorgt voor veel afleiding en dat kan gevaarlijk zijn. Van ergernissen opkroppen wordt ook niemand gelukkig. Het is aan te raden om ergernissen uit te spreken, desnoods even ergens op een parkeerplaats en vervolgens de ander te accepteren, niemand heeft zin om ruzie te maken onderweg.

 

Meest gelezen

15% korting ANWB autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
25 maart 2013

Een nieuwe auto kopen

Kimberly van Houwelingen
28 januari 2013

Online autoverzekering

Kimberly van Houwelingen
29 januari 2013